HomeStiri Mondene Dana Războiu a avut un motiv întemeiat pentru care a devenit vegetariană. Iată care este acesta!

Dana Războiu a avut un motiv întemeiat pentru care a devenit vegetariană. Iată care este acesta!

autor Arseni Dana
Data publicării: Data actualizării: 866 views
Dana Războiu a avut un motiv întemeiat pentru care a devenit vegetariană. Iată care este acesta in Stiri Mondene

Chiar dacă era o mare amatoare de carne, Dana Războiu a devenit de câțiva ani vegetariană și s-a hotărât să scrie pe blog despre acest lucru.

Dana Războiu a avut un motiv întemeiat pentru care a devenit vegetariană. Iată care este acesta in Stiri Mondene

„Mare parte din viața mea, subiectul alimentație sănătoasă nu m-a interesat prea tare. Ca să fiu sinceră, nu m-a interesat deloc. Ca orice om foarte tânăr, credeam că sunt nemuritoare. Tata a făcut infarct la 58 de ani, la fel și părinții lui, dar eu m-am gândit că dacă fac sport o să fie bine și pot trăi mult. Dacă ați putea să vă vizitați propriul corp, să faceți o plimbare prin vasele de sânge și artere, prin ficat și inimă, ați vrea să nu fi mâncat până acum atât de multe grăsimi animale. Se depun peste tot și îngustează vasele până la blocaj. Pe de altă parte, bunicii mei materni au trăit până la 93 de ani, într-o comună din Județul Arad. Da, au trăit cu slănină și cu cârnați afumați, cu ouă multe și lapte integral. Vă rog însă să vă gândiți acum la stilul lor de viață. Nu stăteau jos decât atunci când mâncau sau când erau la biserică. Aveau o gospodărie mare și multe terenuri de lucrat la marginea satului. Ei munceau fizic pământul și creșteau animale pe lângă casă. Totul se făcea manual, arat, semănat, plivit, cules, încărcat în căruțe, descărcat, depozitat. Cum arată viața mea la oraș în comparație cu a lor? Chiar dacă, prin reducere la absurd, aș merge la sală în fiecare zi, fără pauză, nu voi putea egala niciodată cantitatea de efort pe care bătrânii o făceau doar ca să supraviețuiască. Evident, nu merg zilnic la sală și nu stau niciodată mai mult de o oră și jumătate. Ei munceau opt-zece ore pe zi. În fiecare zi. Nu aveau menajeră, nici aspirator, nici mașină de spălat vase, nici automobil, nici supermarket lângă casă. Vă rog, gândiți-vă la sănătatea voastră! De obicei burta e cea care ne arată cât de (ne)sănătoși suntem. S-a demonstrat deja că există o legătură directă între grăsimea de pe burtă și cea de pe artere. Dacă pantalonii au devenit prea strâmți și trebuie schimbați, gândiți-vă și la arterele voastre, care cel mai probabil au devenit și ele prea înguste”, a scris Dana Războiu pe blogul personal…

Dana Războiu a avut un motiv întemeiat pentru care a devenit vegetariană. Iată care este acesta2 in Stiri Mondene

În ultima perioadă, din ce în ce mai multe persoane ajung să adopte un stil de viață vegetarian deoarece beneficiile sunt uimitoare și din ce în ce mai popularizate.

Abonează-te pe:Yve.ro news
Loading RSS Feed