HomeStiri Mondene De ce femeile au nevoie mai mult de prietene cu înaintarea în varstă?

De ce femeile au nevoie mai mult de prietene cu înaintarea în varstă?

autor Elena Yvette
Data publicării: Data actualizării: 1,1K views
De-ce-femeile-au-nevoie-mai-mult-de-prietene-cu-inaintarea-in-varsta in Stiri Mondene

Cu câțiva ani în urmă, am fost la plajă cu familia și am observat un grup de femei în apropiere, în vârstă de aproximativ cincizeci de ani. Mi-am dat seama, din prima, că prietenia dintre ele este una veche și se observa faptul că au investit mult în această relație. Acestea erau foarte frumoase, cochete și extrem de vesele. Râsul lor se auzea pe toată plaja, iar cei din jur le priveau cu admirație.

Astăzi după-amiaza, pe două dintre ele le-am văzut în lift și le-am spus că transmit bună dispoziție. Ele mi-au zâmbit și au aprobat din cap, discret. Una dintre ele a spus: „Oh, noi ne distrăm. Păstrăm de douăzeci de ani acest obicei de a veni împreună la mare și am trecut împreună prin toate greutățile vieții. Să nu pierzi niciodată legăturile cu prietenele tale, scumpo. Cu cât înaintezi în vârstă, cu atât vei avea mai mare nevoie de ele.”

Această conversație și-a pus o amprentă asupra mea și, deși mi-am prețuit mereu prietenele, nu m-am gândit că odată ce voi înainta în vârstă voi avea o mai mare nevoie de ele. De aceea, am început să le respect din ce în ce mai mult și să țin cont mereu de sfaturile lor.

Anul trecut, în luna februarie, prietena mea, Emily, și-a pierdut soțul, pe Joe, într-un accident de avion. Emily și Joe nu doar că formau un cuplu – ei erau cei mai buni prieteni încă de la vârsta de 15 ani și au trăit cea mai intensă poveste de dragoste din câte am văzut. În această încercare grea, Emily a avut aproape cele mai bune prietene și chiar dacă în jurul ei era doar tristețe, noi, prietenele ei, am reușit să o ajutăm să se mențină pe linia de plutire, deși părea imposibil.

Atunci când avem prietenele lângă noi, putem suporta, mult mai ușor, orice tragedie. Acestea ne pot citi gândurile și emoțiile și pot intui nevoile noastre. O prietenă adevărată ne poate asculta și va empatiza mereu cu noi. Aceasta ne poate reda confortul de care avem nevoie și poate reprezenta umărul pe care să plângem.

De la Emily am învățat cum poți face față unei pierderi și cât de importante sunt relațiile de prietenie în aceste momente critice. Prietenii și familia îți sunt alături, te țin de mână și te ajută să treci peste greutăți. Aceștia te fac să fii mai puternică, te scot în oraș, îți aduc în fiecare dimineață cafeaua preferată, le oferă înghețată copiilor tăi și își arată dragostea în zeci de moduri diferite.

Uneori, este nevoie de o altă femeie pentru a-ți înțelege nevoile și supărările. O femeie te înțelege fără a-i povesti nimic. O femeie îți simte emoția din glas și știe cum să te aducă, din nou, pe linia de plutire.  Să ai prieteni buni este, cu adevărat, o realizare. Prietena mea, Emily, a reușit să treacă peste cele mai grele momente din viața ei datorită faptului că a fost permanent înconjurată de prieteni adevărați care și-au dat seama de nevoile ei și au știut cum să o facă să se gândească și la altceva în afară de probleme.

Această poveste ar trebui să demonstreze importanța unei prietenii adevărate, nu doar în momentele bune, pline de distracție, cât și în cele grele, în care cel mai important lucru este să simți că nu ești singură pe lume…

În acel moment în care veți vedea un grup de prietene cu o vârstă înaintată, râzând, gândiți-vă la puterea acelor femei de a se bucura cu acea poftă după atâtea probleme din viață peste care au trecut tot împreună.

Abonează-te pe:Yve.ro news
Loading RSS Feed