HomeStiri Mondene De la jigniri, la simpatii! Cum a decurs prima întâlnire dintre Donald Trump și Barack Obama?

De la jigniri, la simpatii! Cum a decurs prima întâlnire dintre Donald Trump și Barack Obama?

autor Elena Yvette
Data publicării: Data actualizării: 713 views
https://yve.ro/wp-content/uploads/2016/11/646x404-12.jpg

După anunțarea rezultatelor votului, Donald Trump a ajuns pentru prima dată la Casa Albă. Aici, republicanul a avut o întâlnire cu președintele în exercițiu, Barack Obama.

646x404 (12)

Chiar dacă în timpul campaniei electorale își aruncau jigniri dintre cele mai dure, Obama și Trump au fost acum nevoiți să poarte un dialog civilizat. De la “cel mai rău președinte din istorie“, Obama a devenit acum prentru Trump un tip demn de tot respectul.

„Am mult respect pentru preşedintele Obama. Am discutat circa o oră, iar după mine această întâlnire ar fi putut chiar să dureze mai mult. Domnule preşedinte, pot să spun că a fost o mare onoare să fiu aici cu dumneavoastră”, a spus miliardarul republican.

Trump și Obama au vorbit chestiuni legate de politica externă, problemele organizatorii privind tranziţia de putere, precum şi problemele de politică internă. „Am discutat mai multe subiecte, unele excelente şi altele ceva mai dificile […] Însă abia aştept să-i cer în viitor sfatul preşedintelui Obama“, a comentat Donald Trump în cadrul unei conferinţe de presă comune cu Barack Obama.

„Am avut oportunitatea unei discuţii excelente cu Donald Trump […] Prioritatea mea numărul unu în următoarele luni este să realizez o tranziţie de putere care asigură succesul preşedintelui Trump”, a subliniat Obama. „Trebuie să ne asigurăm că preşedintele ales se va simţi bine primit la Casa Albă. Vreau să-l asigur că vom face tot ce putem pentru a ne asigura că va avea succes“, a declarat Barack Obama.

 

 

Abonează-te pe:Yve.ro news
Loading RSS Feed