HomeStiri Mondene Dependențele – dezechilibre energetice

Dependențele – dezechilibre energetice

autor Elena Yvette
Data publicării: Data actualizării: 936 views
https://yve.ro/wp-content/uploads/2017/11/Dependențele.jpg

Din păcate, în zilele noastre este din ce în ce mai întâlnită tendința omului de a substitui o lipsă pe care o percepe în viața sa (fie de ordin material, fie emoțional etc.) cu altceva sau, altfel spus, de a apela la diverse acțiuni, nu tocmai benefice, din dorința de a uita de aceste neajunsuri sau având falsa impresie că astfel va depăși sau îndepărta aceste elemente negative din viața lui.

Total greșit, însă. Orice dependență este, de fapt, modalitatea în care organismul nostru ne transmite o informație cu privire la un dezechilibru emoțional produs în interiorul nostru.

S-a dovedit faptul că persoanele dependente de alcool şi droguri au în permanenţă nevoie de cineva care să le încurajeze, au nevoie de susţinere, de oameni pe care să îi simtă alături și de la care să audă aprecieri și cuvinte frumoase.

Alcoolul pare a fi, conform specialiștilor, trăsătura persoanelor care au fost criticate în copilărie sau cele care se critică pe sine în mod regulat. Acești oameni vor ajunge, în majoritatea cazurilor și la un nivel destul de sever, dependenți de alcool, tocmai în încercarea de a-și uita traumele. Se simt copleșiți de probleme, nu mai reușesc să gândească liber și așteaptă adesea intervenția și ajutorul celor din jur.

Alcoolul nu va şterge însă amintirile, ci, dimpotrivă, va crea alte prăpăstii noi între ceea ce simţi şi ceea ce faci, între minte şi suflet.

Drogurile reprezintă unele dintre cele mai periculoase substanţe, cu puternice (și, deseori, ireversibile) consecințe asupra creierului. Sub influenţa lor, oamenii își pun în pericol atât propria viață, cât și pe a celor din jur. Drogurile schimbă percepţia asupra realităţii, încetinesc unele reacţii şi dezvoltă agresivitatea.

Dezechilibrul care stă la baza consumului de droguri este legat de refuzul de a înţelege lumea, de a o accepta. Este, de asemenea, refuzul de a trăi şi a înţelege viaţa aşa cum este ea. O persoană care consumă droguri are nevoie permanentă de afecţiune și se poate vindeca de această dependenţă prin tratament medical și prin consiliere psihologică.

Este extrem de important să stabilim cu exactitate cauzele care au dus la crearea acestor dependențe – ce anume ne nemulțumește, de ce anume ne este teamă, ce nu putem accepta etc. Conştientizate fiind toate acestea, procesul de vindecare va fi unul mai ușor…

Și poate că, înainte de toate, nu ar trebui decât să înțelegem un singur lucru, care ar rezolva și ar ține la distanță orice dependență sau orice element negativ, de orice fel: nu avem nevoie de lucruri pentru a fi fericiţi! Avem nevoie de liniște, de echilibru emoţional și, cel mai important, de dragoste, sub toate formele ei.

Abonează-te pe:Yve.ro news
Loading RSS Feed