HomeStiri Mondene Detergentul de vase curăță vasele, dar sigur nu știai că poate face și asta!

Detergentul de vase curăță vasele, dar sigur nu știai că poate face și asta!

autor Elena Yvette
Data publicării: Data actualizării: 1,7K views
https://yve.ro/wp-content/uploads/2017/09/detergent-de-vase.jpg

Așa cum este de știut, detergentul de vase ajută la curățarea vaselor. Nu există femei în bucătăria cărora să nu fie cel puțin un astfel de detergent, dar pe lângă curățarea vaselor, detergentul de vase ajută și la alte lucruri destul de… neobișnuite.

Iată care sunt acestea:

 1. Îndepărtează ușor orice pată de grăsime

Detergentul de vase are rolul de a îndepărta ușor orice urmă de grăsime și nu doar de pe vase, ci de pe orice suprafață. Nu trebuie decât să aplici puțin detergent pe o periuță de dinți și să ștergi suprafața respectivă. Clătește și grăsimea parcă nici nu a existat!

 1. Înlocuitor pentru gheață

Dacă v-ați rănit și nu aveți gheață să aplicați pe suprafața pielii, detergentul de vase este un ajutor și pentru această problemă. Turnați puțin detergent într-o pungă cu sigiliu și lăsați-o la congelator. Detergentul nu va îngheța complet, dar are rolul de a vindeca diverse răni de pe suprafața pielii.

 1. Armă împotriva muștelor

Una dintre problemele cu care ne confruntăm cel mai des vara, sunt muștele. Dacă vrei să scapi de ele și nu ai o sită la geam, care să le țină la distanță, detergentul de vase îți vine în ajutor. Toarnă într-un vas detergent de vase, aproximativ un centimetru, peste care adaugă puțină apă. Acoperiți vasul cu folie alimentară și lăsați câteva guri de aerisire, astfel încât mirosul să se răspândească în întreaga încăpere. Muștele se vor simți atrase de miros și vor intra în vas.

 1. Petele de pe pat

Detergentul de vase îndepărtează rapid orice pată de pe canapea sau pat. Cum se procedează? Prepară o soluție formată din apă și detergent de vase și amestecați conținutul cu mixerul. Înmuiați o lavetă în conținutul format și ștergeți canapeaua în mod normal. Orice pată va dispărea instantaneu.

 1. Curățarea geamurilor

Pentru ca geamurile și oglinzile să arate mereu impecabil și să nu transpire, aplicați cu un recipient pulverizator detergent de vase și ștergeți cu o cârpă curată.

 1. Fixarea șuruburilor

Fixarea șuruburilor în lemn se realizează foarte ușor dacă ungi șurubul cu puțin detergent de vase.

 1. Blănița curată a animalului de companie

Animăluțele noastre de companie au nevoie de aceeași atenție pe care o acordăm oricărui alt lucru important pentru noi. Și pentru că le iubim, ne dorim ca blănița lor să arate mereu frumos și să fie mereu curată. Formați un conținut amestecând un litru de apă oxigenată, 1/2, pahar de bicarbonat de sodiu și două lingurițe de detergent de vase. Aplicați amestecul pe blănița animalului, lăsați să acționeze 10-15 minute, după care puteți clăti.

 1. Urmele de ulei

Urmele de ulei de pe parchet ne dau mari bătăi de cap uneori. Dar vestea bună e că puteți scăpa ușor de ele. Amestecați puțin bicarbonat de sodiu cu detergent de vase și ștergeți zonele pe care a sărit ulei.

 1. Detergent de rufe

Chiar dacă vorbim despre detergentul de vase, acesta poate fi foarte bine folosit și pe post de detergent de rufe. Așa că, dacă ai rămas în pană de detergent de rufe, spală hainele cu detergentul de vase pe care să-l diluezi cu două căni de apă. Adaugă amestecul în mașina de spălat.

 1. Balonașe de săpun pentru cei mici

Copiii noștri sunt înnebuniți după balonașele de săpun. De aceea, îi putem înveseli foarte ușor. Adaugă câteva picături de detergent de vase într-un recipient de plastic umplut cu apă. Agitați bine conținutul și gata, puteți face balonașe.

 1. Petele de vin

O linguriță de detergent de vase și un pahar de apă oxigenată pot face minuni atunci când ne-am pătat canapeaua sau hainele cu vin. Nu trebuie decât să stropești petele de vin cu soluția și gata, murdăria dispare!

 1. Împotriva puricilor

Cine ar fi zis că detergentul de vase este bun și pentru purici? Da, e adevărat, detergentul de vase omoară puricii. Spălați animăluțul cu detergent și apă, iar el vă va mulțumi…

Abonează-te pe:Yve.ro news
Loading RSS Feed