Home SANATATEMEDICINA NATURISTA Sfaturi practice de la Mihaela Bilic pentru o siluetă armonioasă

Sfaturi practice de la Mihaela Bilic pentru o siluetă armonioasă

autor Elena Yvette
Data publicării: Data actualizării: 2k views 4 minute timp de citit
Mihaela Bilic

Începe dimineaţa cu o cafea cu lapte

Sfaturi practice de la Mihaela Bilic pentru o siluetă frumoasă

Chiar dacă eşti la dietă, poţi bea liniştită cafea cu lapte: „Prezenţa laptelui în cafea o face să stea în stomac vreo trei ore, aşa că dacă bei o cafea cu lapte la micul dejun, rezişti fără probleme până la prânz sau până la gustarea de dimineaţă fără să ronţăi. Îţi ţine de foame fără prea multe calorii”, spune medicul nutriţionist Mihaela Bilic.

Bea un pahar de lapte cu un vârf de sare

Sfaturi practice de la Mihaela Bilic pentru o siluetă frumoasă 1

Dacă ai probleme cu asimilarea calciului, bea un pahar cu lapte cu puţină sare. Este un truc de la bunica pe care îl poţi respecta cu încredere. Cum procedezi mai exact? „Încălzeşti laptele şi pui un vârf de lingură de sare”, ne-a explicat nutriţionistul. Astfel, vei fi în plină formă şi nu va mai trebui să te foloseşti de medicamente pentru a-ţi întări oasele sau pentru a avea o musculatura sănătoasă.

Mănâncă îngheţată fără probleme

Sfaturi practice de la Mihaela Bilic pentru o siluetă frumoasă 2
În loc să te opreşti la ciocolată, produse de patiserie sau tot felul de deserturi pline de calorii, mănâncă o îngheţată. Asta te sfătuieşte Mihaela Bilic: „Îngheţata este un produs minunat de desert, este considerată şi ea o porţie de calciu şi ajută silueta. Îngheţata este dulcele perfect pentru siluetă. Nu numai ea, ci toate produsele cremoase, deoarece stimulează partea din creier responsabilă cu plăcerea”.

Renunţă la alcool, indiferent că este bere, tărie sau vin

Sfaturi practice de la Mihaela Bilic pentru o siluetă frumoasă 4
„Alcoolul, indiferent dacă provine de la bere, vin sau tărie, mută metabolismul din partea de ardere a grăsimilor în partea de depozitare a lor. Adică orice calorie care este consumată în ziua în care am băut alcool este mult mai uşor de depus sub formă de grăsime decât dacă nu am fi băut ceva alcool. Asta se poate vedea cel mai uşor dacă renunţăm la obiceiul de a bea alcool ori de cât ori ieşim în oraş sau seara, după programul de muncă. Eliminarea alcoolului poate să ducă la pierderea chiar şi a patru kilograme pe lună, fără niciun fel de modificarea a dietei. Atât de puternic este efectul de depunere a grăsimilor. Nu uitaţi că el aduce şi șapte calorii pe gram”, a afirmat Mihaela Bilic…

Mănâncă pe săturate şi nu te îngrășa

Sfaturi practice de la Mihaela Bilic pentru o siluetă frumoasă 5
„Când va duceţi la cumpărături nu ezitaţi să va umpleţi coşul cu mere, caise, portocale, ananas, grepfrut, prune, pepene şi afine. Dacă vreţi să gătiţi dietetic, puteţi folosi zilnic, fără teamă că veţi adaugă câteva kilograme, usturoi, castraveţi, păstăi, varză, praz, lăptuci, ceapă, sparanghel, spanac, roşii, broccoli, morcovi, conopidă, sfeclă şi boabe de piper. Acestea pot fi fierte, înăbuşite sau preparate pe grătar şi sunt suficiente pentru un prânz sau o cină. Cel mai important lucru este să aveţi grijă să mâncaţi diversificat, pentru că, dacă organismul se obişnuieşte cu un anumit fel de mâncare, vă va cere din ce în ce mai mult şi nu veţi mai simţi senzaţia de saţietate. O cură cu legume poate fi «îmbunătăţită» şi făcută mai savuroasă dacă adăugaţi la prânz peşte la grătar, un ou fiert sau iaurt şi brânză de vaci slabă. Nutriţioniştii recomandă consumul de fructe şi legume nu doar pentru persoanele care vor să slăbească, ci şi pentru cele care vor să-şi detoxifice organismul.”

 

Sursa: perfecte.ro

 

Abonează-te pe:Yve.ro news

Citește și:

YVE.ro foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Accept Cookies