HomeStiri Mondene Dominanta de estrogen poate fi o problemă gravă provocată de lipsa nutrienților în organism

Dominanta de estrogen poate fi o problemă gravă provocată de lipsa nutrienților în organism

autor Elena Yvette
Data publicării: Data actualizării: 1,7K views
https://yve.ro/wp-content/uploads/2020/04/Dominanta-de-estrogen.jpg

Din capul locului trebuie să oferim un răspuns la întrebarea „Ce este estrogenul?”, un răspuns care ne oferă informația cum că estrogenul reprezintă un hormon care are un rol eminamente important în organismul unei femei.

Acest hormon se face responsabil de buna funcționare a sistemului reproducător feminin, care constă, de pildă, în dezvoltarea țesutului mamar sau a mucoasei uterine, printre altele. Momentul în care cantitatea de estrogen atinge nivelul cel mai mare în organism este reprezentat de prima jumătate a ciclului menstrual, lucru care ține de pregătirea organismului pentru perioada de ovulație, o perioadă foarte importantă mai ales pentru femeile care își doresc să devină mame.

Deși estrogenul are un rol important în ceea ce presupune stabilirea sau restabilirea  echilibrului în organismul feminin, de-a lungul timpului s-a constat faptul că acesta este responsabil și cu apariția unei afecțiuni mai grave, mai exact a dezvoltării cancerului la sân, în anumite situații. Acest risc este din cauza unei creșteri care iese din sfera normalului și care a primit denumirea cunoscută în actualitatea științifică, și nu numai, de dominare estrogenică.

Aceste creșteri nu apar însă din senin, ci depind de o serie de factori declanșatori, printre care trebuie să amintim stresul, cofeina consumată în cantități excesive, folosirea de pilule contraceptive care cauzează apariția estrogenului sintetic, precum și terapiile care implică substituția hormonală. Trebuie să cunoașteți faptul că și expunerea la hormoni non-biodegradabili, denumiți științific xeno-estrogeni și care se regăsesc în diverse produse de curățare (precum detergenții de toate tipurile), în pesticide sau în materiale plastice, reprezintă un factor care determină creșterea anormală și alarmantă a cantității de estrogen.

Ficatul ne poate ajuta în contextul detoxificării estrogenului, iar din acest motiv este imperios să-l menținem sănătos printr-o alimentație echilibrată. Altfel, acesta nu ne poate ajuta în procesul de eliminare a estrogenului uzat. Pentru ca echilibrul să se stabilească în organismul nostru, este necesar să stabilim un regim alimentar serios, bazat pe mâncare gătită și, pe cât posibil, să fie evitată mâncarea procesată, care este aproape nulă din punctul de vedere al nutrienților pe care ar trebui să îi conțină.

Trebuie să avem prezent în minte faptul că dominanta de estrogen poate deveni foarte periculoasă fără să ne dăm seama și poate determina cu ușurință declanșarea unor probleme de sănătate serioase. Printre acestea trebuie să amintim de infertilitate, un posibil avort spontan, existența fibromului uterin, osteoporoză, stările de depresie, coagularea sângelui, dezechilibre frecvente la nivelul glandei tiroide, dar și tulburări ce țin de sistemul autoimun…

Așadar, dacă ne dorim ca toată cantitatea de estrogen să se producă la un nivel normal, trebuie să avem grijă, printre altele, de ficatul nostru, pentru că el se face responsabil de normalizarea cantității utilizate din acest hormon important pentru buna funcționare a sistemului reproducător feminin, pentru buna dezvoltare a tuturor organelor sexuale feminine. O alimentație echilibrată și o bună controlare a stresului oxidativ din viața noastră ne pot feri de probleme mai serioase.

Abonează-te pe:Yve.ro news
Loading RSS Feed