HomeStiri Mondene Donald Trump devine astăzi președintele SUA

Donald Trump devine astăzi președintele SUA

autor Elena Yvette
Data publicării: Data actualizării: 817 views
https://yve.ro/wp-content/uploads/2017/01/Donald-Trump-devine-astăzi-președintele-SUA.jpg

Astăzi are loc investirea în funcție a președintelui republican Donald Trump. Barack Obama se află pentru ultima dată în Biroul Oval de la Casa Albă, în calitate de președinte al americanilor.

Donald Trump devine astăzi președintele SUA

Cel de-al 45-lea președinte american va fi investit astăzi în funcție. Donald Trump va prelua ștafeta de la predecesorul său, Barack Obama, care a petrecut opt ani la Casa Albă. Cu acest prilej sunt organizate mai multe evenimente, republicanul având și în zilele precedente un orar foarte încărcat.

În această dimineață, Donald Trump a participat, împreună cu soția sa, Melania Trump, la o slujbă ținută special în acest sens la Biserica Episcopală St. John, în apropiere de Blair House, acesta fiind și primul eveniment important al zilei. Ulterior, cei doi s-au îndreptat către Casa Albă, unde Barack Obama îi va preda oficial atribuțiile de președinte.

De departe, cel mai așteptat moment al zilei este depunerea jurământului, tradiție care datează încă de pe vremea lui George Washington. Festivitatea va avea loc în fața clădirii Capitoliului.

„Va fi o prezentare foarte personală și sinceră a viziunii sale asupra țării. Va explica ce înseamnă să fii american, provocările cu care ne confruntăm”, a precizat Sean Spicer. Acesta mai adăugat că discursul va fi unul „foarte personal” și va avea o tonalitate „filosofică”, întrucât republicanul va evoca problemele legate de educație și infrastructură.

În ciuda atmosferei de sărbătoare de la Casa Albă, în SUA au fost organizate numeroase proteste. De departe cel mai vizibil este cel de la New York, unde joi, cu doar o zi înainte de investire, mai multe celebritățile de la Hollywood s-au alăturat protestatarilor. Organizatorii au declarat că manifestația este o dovadă de unitate și un preludiu la ceea ce ei speră că va fi un sfârșit de săptămână plin de proteste…

Robert De Niro, prezent și el la manifestație, chiar l-a ironizat pe republican, a vorbit în fața manifestanților, asemenea lui. În plus, Alec Baldwin l-a imitat pe Trump, simulând că se îndreaptă către Consulatul rus.

Abonează-te pe:Yve.ro news
Loading RSS Feed