Home Stiri Ducele moştenitor al Luxemburg-ului s-a căsătorit

Ducele moştenitor al Luxemburg-ului s-a căsătorit

autor Elena Yvette
483 views 1 minute timp de citit

Marele duce moştenitor al Luxemburgului, Guillaume,  s-a căsătorit religios, anul acesta, cu contesa belgiană Stéphanie de Lannoy. Ceremonia religioasă catolică, a fost susţinută  în limbile franceză şi engleză de către arhiepiscopul de Luxemburg Jean-Claude Hollerich,  la catedrala Notre-Dame din capitala  ducatului.

duce-luxembourg+reuters+1

Contesa Stéphanie de Lannoy, în vârstă de doar 28 de ani, fiica cea mai mică a unei familii aristocrate belgiene, a intrat în catedrală la braţul fratelui ei cel mare, Jehna.

Rochia miresei a fost creată de designerul Elie Saab, din dantelă cu broderii din fire de argint.

Mirele Guillaume, în vârstă  de 31 de ani, a purtat la ceremonia religioasă o uniformă militară şi a intrat în catedrală la braţul mamei sale, marea ducesă Maria-Teresa, ce a purtat o rochie roz.

După încheierea ceremoniei religioase, mirii au salutat mulţimea, de la balconul palatului. O serie de animaţii muzicale, concerte şi artificii au făcut un eveniment imposibil de uitat.

Ducele mire a frecventat cursurile Academiei militare Sandhurst din Marea Britanie, după care, a studiat Ştiinţele politice în Marea Britanie şi Franţa.

Fiică a contelui Philippe de Lannoy şi a lui Alix della Faille de Leverghem, Stéphanie de Lannoy provine dintr-una dintre cele mai vechi familii nobiliare din Belgia. A studiat limbile germanice, a lucrat în cadrul  ambasadei belgiene din Berlin şi a locuit timp de un an în Rusia, când avea 18 ani.  La ceremonie a purtat inelul de logodnă al mamei sale, ce a decedat  în luna august a acestui an.

60623638

 

60623643

 

guillaume-Stephanie-de-Lannoy-2

Sursa photo: romanialibera.ro; agentiadepresamondena.com; stirileprotv.ro

Abonează-te pe:Yve.ro news

Citește și:

YVE.ro foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Accept Cookies