După a doua sarcină, Mirela Vaida vorbește despre depresia postnatală

344

Pentru prima dată după cea de-a doua sarcină, Mirela Vaida hotărăște să vorbească deschis despre depresia postnatală. Vedeta a reușit să treacă peste această perioadă mai dificilă și de aceea s-a hotărât să facă publice aceste informații din viața personală.

După a doua sarcină, Mirela Vaida vorbește despre depresia postnatală

În acea perioadă de după naștere, Mirela Vaida declară că nu mai putea să privească nici fotografiile din trecut și pentru a nu cădea pradă depresiei, a făcut unele schimbări semnificative în viața ei…

„Mulți mă întreabă dacă am avut depresie postnatală. În special acum, după venirea pe lume a lui Vladimir. Vă spun sincer că nici nu am avut timp să intru în depresie… Motive aș fi avut o grămadă! Au fost câteva tentative, dar care au eșuat în cele din urmă: ba plângeau copiii, amândoi în același timp, ori suna telefonul, ori se anunța soacră-mea în vizită… Când am început să-i povestesc mamei drama în trei acte pe care o trăiam zilnic, conturându-mi portretul de neajutorată cu doi copii în grijă, care se trezește de trei ori pe noapte și spală fundulețe de 11 ori pe zi, ea mă oprește, mamă moldoveancă aprigă și arțăgoasă, și-mi zice: «Da’ ci tot ti plângi atâta?? Ci crezi? Că numai tu crești copchii?? Da mamăi-ta o făcut șapte copchii pi vemea războiului, o rămas văduvă 26 di ani, trei copchii o îngropat! Și tu ti plângi??? Eeeee, ia să nu ti mai aud că ti smiorcăi! Să-i mulțumești lui Dumnizău di sănătate și gata!». Și a închis! Na, ia depresia de unde nu-i! Că mie îmi plăcea puțină victimizare. Acu’, ce-i drept, nici eu nu mă simțeam chiar fericită în starea mea: de 2 ani nu mai puteam purta hainele de altădată. Mă îngrășasem în cele două sarcini succesive și corpul nu mai voia să dea jos mai nimic. Mă uitam cu jind la hăinuțele de vară mărimea 34-36 și știam că e mai bine să le dau, să nu le mai văd în fața ochilor! Aveam dulapul plin de pulovere pe gât și pantaloni de lână mărimea XL, tricouri ca niște cearșafuri, fuste lungi și largi de înotam în ele. Începusem să evit oglinzile și înnebuneam când vedeam postate pe Facebook poze cu mine, din emisiunile vechi de trei-patru ani! Ce silfidă, ce slabă… Depresia iar dădea târcoale… Nopțile nedormite își spuneau cuvântul. Dorul de muncă, de adrenalină, de direct, de nervi, de implicare psihică nu mă lăsau în pace. Bona mi-a zis într-o zi, când m-a văzut privind pe geam: «Băi, doamna Mirela, duceți-va afară că am eu grijă de copii. Duceți-vă la sală că v-ați cam îngrășat!!!» Mi-a zis multă lume că m-am îngrășat. Dar bona nu mi-o zisese niciodată! De la ea a durut cel mai tare! Vă jur!”, a scris Mirela Boureanu Vaida pe blogul personal.