Home Stiri E oficial: se scumpesc ţigările

E oficial: se scumpesc ţigările

autor Elena Yvette
170 vizualizari

O veste neaşteptată va afecta din toamnă milioane de români: se majorează acciza la tutun, iar, prin urmare, preţul ţigărilor va creşte cu cel puţin 10 bani.

E oficial - se scumpesc ţigările

Conform informaţiilor venite de la Ministerul Finanţelor, din partea secretarului de stat Ionuţ Mişa, oficialii au negociat cu reprezentanţii industriei tutunului o majorare anuală a accizei de 2% până în 2022. Conform acestui grafic, acciza la tutun se va majora de la 1 septembrie cu 1%, iar preţul ţigărilor va creşte în consecinţă cu 10 bani.

Şi alte produse din tutun vor suferi modificări de preţ, de exemplu ţigările încălzite, tutunul fin destinat rulării de ţigarete, alte tutunuri de fumat, acciza acestora urmând să crească cu 2% de la 1 ianuarie 2018, iar majorarea să se menţină până în 2022 inclusiv. Totuşi, structura accizei rămâne la fel, acciza minimă fiind 97% din acciza totală…

Deşi surprinzătoare pentru majoritatea populaţiei, vestea măririi accizei la ţigări nu i-a luat prin surprindere şi pe producători, care erau pregătiţi pentru un asemenea eveniment, conform declaraţiilor date pentru Capital de directorul de comunicare al JTI România, Gilda Lazăr: „Era de aşteptat o creştere a accizei totale, dat fiind faptul că nu a fost inflaţie în 2016 şi că de la 1 aprilie a scăzut componenţa specifică. După publicarea în Monitorul Oficial, fiecare producător îşi va anunţa noile preţuri, urmând procedura legală”.

O persoană din trei are PARAZIȚI! Ușor de verificat! Doar ridică brațul și...

Obezitatea este dușman! Ai nevoie de asta pentru a pierde 10 kg în 1 lună...

În interiorul fiecărei persoane cu papiloame, se înmulțesc helminți care îi mănâncă.

A scăpat de durerea coloanei vertebrale în 13 secunde

Uite! Slăbim fără diete! Pierzi 10 kg într-o lună, dacă înainte de culcare...

Un parazit periculos cauzează papiloame pe corp! Totuși, el poate fi distrus

Citește și:

YVE.ro foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Accept Cookies