Fata nevazuta si „MURDARA” a Dubaiului in POZE

576

Situat în sud-estul Golfului Persic, orașul Dubai este spectaculos prin arhitectura sa care sfidează orice imaginație. Este o atracție turistică foarte căutată, însă are și o latură mai puțin plăcută.

 Condiții de muncă inumane

  1. Condiții de muncă inumane

Temperatura în timpul zilei atinge și 48 de grade Celsius, iar turiștii sunt sfătuiți să nu se plimbe în aer liber în momentele de caniculă, dar pe șantierele de construcții se lucrează 14 ore pe zi. Astfel, construcțiile spectaculoase sunt ridicate în timp record, însă cu prețul vieții multor oameni care au lucrat pe șantiere. Chiar și în aceste condiții, locurile de muncă în acest domeniu se ocupă rapid, deoarece salariile sunt foarte mari.

Sărutatul pe stradă se pedepsește cu închisoarea

  1. Sărutatul pe stradă se pedepsește cu închisoarea

Tradițiile musulmane sunt foarte respectate în Dubai, iar cuplurile sunt aspru pedepsite dacă se țin de mână pe stradă sau dacă se sărută în văzul tuturor. Este valabil și pentru turiști, nu doar pentru localnici.

 Prostituția-este-o-afacere-liberalizată

  1. Prostituția este o afacere liberalizată

Autoritățile nu iau nicio măsură pentru a limita traficul de persoane și prostituția. Se spune că în Dubai sunt aproximativ 30.000 de prostituate, iar tarifele lor pornesc de la 500 de dolari. În același timp, legile sancționează femeile care ies cu mâinile descoperite pe stradă, iar statul condamnă abuzul de droguri și alcool.

 Petrolul

  1. Petrolul

Opulența locuitorilor și succesul afacerilor din zonă se datorează resurselor de petrol descoperite în zonă. Dacă această resursă prețioasă este epuizată, cel mai probabil orașul va intra în colaps. Se preconizează încă 20 de ani până se termină rezervele de petrol, apoi omenirea va trece la un combustibil economic și mai puțin poluant.

 Discriminarea-rasială-și-exploatarea-imigranților

  1. Discriminarea rasială și exploatarea imigranților

Imigranții și persoanele de culoare sunt exploatate la maximum de angajatori, ajungând să fie plătiți de trei ori mai puțin sau chiar deloc. Europenii sunt favorizați, de cele mai multe ori.

Poluarea-și-irosirea-apei

  1. Poluarea și irosirea apei

Orașul Dubai este situat în deșert, unde se știe că sursele de apă sunt extrem de puține și limitate. Cu toate astea, în oraș apa se irosește, piscinele se golesc prin evaporarea apei de la căldură, iar terenurile de tenis sunt irigate non-stop. Deșeurile chimice și reziduurile din locuințe ajung toate în mare, deci poluarea este la un nivel ridicat.

 Animale-sălbatice-de-companie

  1. Animale sălbatice de companie

În Dubai se pot vedea leoparzi plimbați pe stradă, în lesă, precum câinii. Cei mai bogați oameni de aici doresc animale de companie exotice ca să atragă atenția. De aceea, aduc animale sălbatice și le țin în captivitate, unde acestea suferă pentru că nu au condiții optime de trai.

Nu-există-dreptul-de-exprimare

  1. Nu există dreptul de exprimare

Dubaiul este condus de oamenii bogați care au obținut cetățenia prin sumele mari de bani pe care le-au oferit guvernanților. Cei care critică public condițiile de trai sau de muncă sunt deportați, iar 80% din cei care trăiesc în Dubai sunt imigranți…

 Accidentele-rutiere

  1. Accidentele rutiere

Pietonii trebuie să fie foarte atenți cum circulă și mai ales când trec strada, deoarece pot fi loviți de vitezomanii cu mașini scumpe și rapide. Este bine cunoscut faptul că în Dubai există cele mai multe mașini de lux, noutățile la modă în fiecare sezon.