Home Stiri Filme indiene in top la Bollywood

Filme indiene in top la Bollywood

autor Elena Yvette
203 vizualizari
Filme indiene
loading...

Filme indiene renumite datorită poveștilor de dragoste, dramatice și de acțiune pe care le descriu, având totodată și o reprezentare foarte bună.

Filme indiene

Filme indiene sau filmele de la Bollywood sunt foarte îndrăgite, însă, de multe ori, ne este foarte greu să alegem unul dintre nenumăratele opțiuni disponibile.

Pentru a vă ușura căutarea, vă propunem un top 20 al celor mai bune filme indiene, care, cu siguranță vă vor capta toată atenția.

TOP 20 filme indiene

1. Necunoscuta (Anjaana Anjaani – 2010) ne înfățișează destinele a doi necunoscuți (Aakash și Kiara) ajunși prin hazard în același loc și cu același scop – sinuciderea. Viața, care din anumite motive, părea pentru amândoi un loc prea complicat, în care nu pot face față provocărilor dificile la care sunt supuși, devine plină de semnificație în momentul în care ajung să se cunoască. E interesant de văzut dacă vor reuși să-și pună capăt zilelor, după cum plănuiseră, sau își dau seama că totul a fost un joc al destinului pentru ca ei să se întâlnească.

2. Acces aleator (R.A. One – 2011) este unul dintre acele filme indiene de acțiune și SF, în același timp, datorită faptului că are în prim-plan un creator al jocurilor video, căruia situația îi scapă de sub control, devenind totul mult prea real. Partea fantastică a filmului constă în faptul că doi dintre protagoniștii jocurilor video pătrund în lumea reală. Cu ce scop, totuși?

3. Un alt film indian surprinzător este O clipă de rătăcire (Dabangg – 2010/ 2012), având două părți la fel de spectaculoase. Filmul te acaparează din primul minut, datorită faptului că este un film indian de acțiune, urmărind un polițist corupt, care, deși înfruntă totul fără frică, trăiește cu urmele copilăriei șocante adânc impregnate în suflet.

4. Nebunia tinereții (Yeh Jawaani Hai Deewani – 2013) este unul dintre filmele indiene care tratează tema separării drumurilor a două personaje care se iubesc (Bunny și Naina), destinate însă reîntâlirii peste două decenii. Turnura pe care o ia filmul în ceea ce privește aceste două personaje este impresionantă.

5. Un film indian despre găsirea jumătății în cele mai neașteptate circumstanțe este Suflete-pereche (Saawariya- 2007). Destinul îi va aduce față în față pe artistul Ranbir Raj și tânăra Sakina, singurul impediment între cei doi fiind iubitul acesteia, Imaan. Ce decizie va lua Sakina? Va alege iubirea sau sigurața alături de partenerul ei?

6. Un film indian de dramă romantică este Atât timp cât voi trăi (Jab Tak Hai Jaan –2012). Filmul reprezintă cea mai frumoasă și emoționantă dramă indiană de dragoste. Sentimentul suprem este trăit de maiorul Samar Anand și Maar. Dragostea lor este pusă la încercare la tot pasul. Vor reuși să depășească obstacolele sau se vor lăsa înfrânți?

7. Madaari (2016) este un film indian ce are un singur scop clar, acela de a pune în lumină actele de corupție realizate pe teritoriul indian. Un bărbat dintr-o familie obișnuită încearcă să facă dreptate cu propriile puteri. Reușita în lupta cu reprezentanții instituțiilor statului îi va fi asigurată sau va pierde fără drept de revanșă?

8. Lumea lui Apu (Apur Sansar – 1959) este un film indian vechi despre o viață dusă în nevoi, aducând în prim-plan un absolvent fără loc de muncă și trăind doar din ceea ce reușește să strângă din pregătirile în particular. Deși aspirația cea mai înaltă este conceperea unei cărți, viața îl va purta pe tărâmuri nebănuite.

9. Garda regală (Eklavya – 2007) este un film despre onoare, secrete în familia regală, loialitate. Acest film indian este unul cu o acțiune multiplă, pe măsura secretelor ascunse de personaje și de procesele de conștiință pe care acestea le au.

10. Filmul indian Prânz la pachet (Dabba – 2013) ne prezintă, în principal, modalitatea tipic indiană în care este trimisă mâncarea soților aflați la muncă, de către soțiile lor, prin persoane care se ocupă cu asta. Deși se întâmplă extrem de rar să se greșească o livrare, un bărbat care trăiește în pustietate primește un pachet, moment în care începe să corespondeze cu persoana care l-a trimis. Soția indianului știe că poartă corespondență cu un pustnic sau crede că este un joc marital?

11. Prin filmul indian Dragoste în pași de dans (Rab Ne Bana Di Jodi – 2008) ne este pusă în evidență transformarea pe care o face un soț (Surinder Sahni) aflat la o vârstă mai înaintată față de soția sa (Taani), o tânără dornică de participare în cadrul unui concurs de dans. Pe ringul de dans, soția se îndrăgostește cu adevărat de soțul ei, fără ca măcar să îl fi recunoscut datorită schimbărilor.

12. Phobia (2016) este un film despre felul în care un bun prieten (Shaan) încearcă să profite de prietena sa (Mehak) prin încercarea de a o detașa de toate persoanele din jurul ei. Filmul este unul despre jocurile minții și puterea de manipulare.

13. Baaghi: un rebel pentru dragoste (2016) este un film indian despre rivalitate nu doar în ceea ce privește artele marțiale, ci și în lupta pentru cucerirea unei tinere fete. Dintre cei doi rivali, cine va reuși să o seducă și să îi ofere iubirea de care are nevoie?

14. Ameeran, povestea unei curtezane (2006) este un film indian cu o poveste emoționantă despre o adolescentă răpită din sânul protector al familiei și vândută la o casă în care ocupația de bază era satisfacerea bărbaților. Ajunsă din nou în satul natal, Umrao Jaan încearcă apropierea față de părinți, îndurând cu greu disprețul acestora. În ce își găsește alinarea tânăra fată?

15. Un film indian despre instaurarea unei situații nefaste între cetățenii Indiei, datorită teroriștilor, este Phantom (2015). Căutând dreptate la nivel mondial, Shaikh Daniyal se va confrunta cu variate situații în care își riscă propria viață.

16. Numele meu este Khan (2010) este un film indian despre căpătarea integrității personale după o pedeapsă efectuată pe nedrept de către Rizwan Khan, din cauza bolii sale care îl determină la comportamente rezervate în societate. Va reuși tânărul indian să-și recapete onoarea într-o societate superficială, care judecă doar după aparențe?

17. În filmul indian Martor incomod (Paap – 2003) se tratează drama unui copil considerat de către preoții budiști a fi cu puteri supranaturale, descoperindu-se însă că acesta asistase la un asasinat. În fond, micuțul are puteri anormale sau e doar o supoziție a preoților?

18. Filmul Să nu spui niciodată „adio“ (Kabhi Alvida Naa Kehna – 2006) este un film despre o iubire dezvoltată încă din copilărie și risipită începând cu momentul în care Dev (bărbatul cuplului) ajunge să devină dependent față de soția sa (Ryna). Îi va rămâne fidelă soția în condițiile în care bărbatul nu îi mai aduce fericire? Lucrurile iau o întorsătură neașteptată.

19. Voință de fier (Dum – 2003) este un film despre dorința arzătoare de a aparține unui sistem aparent de partea statului și a cetățenilor săi. Uday își dorește cu ardoare să facă parte din poliția indiană motiv pentru care luptă, încercând să treacă peste toate obstacolele. Va reuși sau nu, mai ales în condițiile în care familia și viața îi sunt puse în pericol?

20. Filmul indian Întuneric (2005) reprezintă drama unei fetițe căreia i s-au negat de la naștere dreptul de a auzi, a vorbi și a vedea. Este obligată să trăiască în întunericul total care-i este viața, motiv pentru care alege izolarea de ceilalți. Cum va reuși să treacă peste aceste obstacole majore și să se integreze în grupuri sociale?

În top 20 filme indiene am încercat clasarea celor mai bune filme de la Bollywood, care merită, cu siguranță, văzute. Filmele indiene, fiind de dramă, în mare parte, ori de acțiune sau romantice, atrag atenția instant, motiv pentru care te țin în suspans pe tot parcursul vizionării…

loading...

Citește și:

YVE.ro foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Accept Cookies

error: Alert: Content is protected !!