Flori de primavara colorate si parfumate

Share

  • Flori de primăvară pe care trebuie să le avem în casă în acest anotimp.
  • Imagini cu flori de primăvară colorate.
  • Poze cu cele mai frumoase. flori de primăvară.

Fiecare dintre noi probabil așteaptă cu nerăbdare sosirea primăverii. Este un anotimp frumos, călduros și mult așteptat după sezonul rece. În plus, primăvara apar unele dintre cele mai frumoase flori de primăvară, care încântă văzul și mirosul. Am făcut o selecție și vă prezentăm 30 dintre speciile de flori de primăvară care apar în acest anotimp.

Ghiocelul – cea mai reprezentativă specie dintre flori de primăvară este, fără dar și poate, ghiocelul. Nu degeaba i se spune, de zeci de ani, „vestitorul primăverii”. Acesta este originar din Europa și Asia și se plantează toamna, în loc stabil.

Ghiocelul

Vioreaua – și această floare frumoasă intră în categoria de flori de primăvară. Ceea ce este mai puțin cunoscut despre viorele este faptul că există peste 90 de specii din aceste flori, în lume. Se cultivă în grup sau izolate, iar unele înfloresc la începutul primăverii, pe când altele abia în mai-iunie.

Viorea

Lăcrămioara – lăcrămioara este una dintre cele mai frumoase și aromate flori de primăvară. Este o plantă rustică, erbacee, care înflorește în aprilie și mai. Mirosul frumos pe care îl emană face ca această floare să fie una dintre preferatele anotimpului de primăvară.

lacramioara

Laleaua – această floare este una dintre cele mai populare de la noi, care se află printre cele mai apreciate flori de primăvară. Se cultivă în toată lumea, iar în Olanda ocupă loc fruntaș la culturi. De-a lungul timpului, grădinarii de pretutindeni au reușit să creeze peste 50 de soiuri de lalele.

lalele

Stânjenelul – și această floare se regăsește în categoria de flori de primăvară. Are un colorit extrem de frumos și crește în regiunile subtropicale și temperate din emisfera nordică. Rizomul de la stânjenel este folosit uneori în cosmetică și farmacologie.

Stanjenelul

Zambila – zambila este o altă floare extrem de parfumată dintre cele mai frumoase flori de primăvară. Este folosită în scop decorativ, iar florile îi cresc în ciorchini mari, albe, roz și mov.

Zambila

Brândușa – acestei flori i se mai spune și „brândușa de primăvară”, ce crește în zonele de deal și munte. Face parte din categoria de flori de primăvară și nu trebuie să fie confundată cu „brândușa de toamnă”, care este foarte otrăvitoare.

Brandusa

Laleaua pestriță – această floare este una dintre cele mai interesante flori de primăvară. Face parte din familia lalelelor însă are un aspect cu totul deosebit. Are forma de clopoțel de culoare violacee, cu pete albe. Este o specie destul de rară, de aceea, în unele locuri, este protejată prin lege.

Laleaua pestrita

Frezia – aceasta este una dintre cele mai delicate flori de primăvară. Apare în luna mai și are aspect de trompetă. Frezia preferă locurile cu multă lumină, aerisite și un sol bine drenat. Ele merg de la nuanțe pale de galben, până la unele de roșu și mov. Sunt plante ornamentale extrem de drăguțe.

Frezia

Primula – această floare face parte tot din categoria de flori de primăvară și este una dintre cele mai populare plante care se cresc în ghiveci. Vine în numeroase culori și este ideală pentru înfrumusețarea caselor și grădinilor.

Primula

Panseluța – înflorește în martie, aprilie și mai. Este foarte răspândită și este una dintre cele mai cunoscute flori de primăvară. Se crește atât în ghiveci, cât și în pământ, și rezistă la temperaturi scăzute însă nu și la temperaturi foarte mari.

Panseluta

Amaryllis – mai puțin cunoscută, această floare este foarte asemănătoare cu crinul, la aspect. Este o floare superbă, una dintre cele mai deosebite flori de primăvară. Floarea de Amaryllis se cultivă în condiții mai speciale, de care trebuie să se țină cont an de an.

Amaryllis

Violeta – o altă plantă dintre flori de primăvară, care dă și numele multor femei din România, este violeta. Este extrem de simplu de crescut și întreținut însă nu trebuie expusă la lumina directă a soarelui. Alegeți un loc potrivit pentru ea și va înflori mult timp.

Violeta

Orhideea – aceasta este fără îndoială una dintre cele mai frumoase flori de primăvară de la noi. Este o plantă ornamentală minunată și înfrumusețează orice cameră în care este pusă. Însă, alegeți cu grijă locul, pentru că are nevoie de multă lumină pentru a înflori.

Orhideea

Narcisa – această floare dă semne că începe să se desfacă încă din luna februarie. După ce se ofilește, se pot păstra bulbii la loc rece și uscat și pot fi replantați în ghiveci sau în grădină în toamna viitoare.

Narcisa

Năsturei – năstureii sunt unele dintre cele mai micuțe și drăguțe flori de primăvară. Au culori diverse și cresc în locuri însorite sau la semiumbră. Se cultivă toamna sau se iau direct în ghiveci, pentru că se întrețin foarte ușor.

Nasturei

Kalanchoe – frunzele acestei flori de primăvară au aspect cărnos. Se găsește în comerț, în ghivece și este foarte aspectuoasă. Poate decora cu ușurință pervazurile balcoanelor sau camerele locuinței. Se recomandă ca, măcar o dată pe săptămână, să se folosească îngrășământ pentru flori.

Kalanchoe

Trandafirul – probabil nu mulți văd trandafirul ca pe una dintre flori de primăvară, pentru că sunt atât de răspândiți, încât acum se găsesc în orice anotimp. Un mare minus pentru această floare este faptul că se ofilește extrem de repede în contact cu căldura, așadar ar trebui ținută la loc răcoros.

trandafiri

Azaleea – această floare la fel de frumoasă ca și numele pe care îl poartă, înflorește cu precădere în anotimpurile mai reci, deci și primăvara. Oferă un aspect vizual plăcut, fiind de un roșu aprins, și merge până la roz.

Azaleea

Anemona – o altă floare care nu putea lipsi din lista cu flori de primăvară este anemona. Această plantă adoră vara și primăvara însă, dacă doriți să o păstrați și în sezonul rece, în ghiveci, de exemplu, este puțin mai pretențioasă la întreținere.

Anemona

Mușcata – este una dintre cele mai frumoase flori de primăvară și înflorește din primăvară până în toamnă. Este una dintre cele mai populare și răspândite plante din întreaga lume și este ideală pentru decorarea locuinței.

Muscata

Begonia – această floare este de o frumusețe deosebită, fiind extrem de populară printre florile de interior. Spre deosebire de alte plante, begonia, îngrijită corect, poate face numeroase flori și iarna, în mediul potrivit.

Begonia

Sporul casei – această floare veselă și arătoasă este originară din Africa. Înfrumusețează orice loc și este una dintre puținele flori care înfloresc tot anul. Este o încântare vizuală, pentru că planta are o mulțime de flori micuțe, în culori vii.

Sporul casei

Petunia – această floare superbă intră tot în categoria de flori de primăvară. Însă, ea apare în luna mai și acaparează privirile tuturor iubitorilor de flori. Este foarte rezistentă la condițiile mediului în care trăiește și se întreține foarte ușor. Oricine poate îngriji o petunie și se poate bucura de aspectul ei deosebit.

Petunia

Irisul – această plantă este cunoscută probabil mai mult sub denumirea de „stânjenel”. Spre deosebire de alte flori de primăvară, irisul este mai „leneș” când vine vorba de înflorit, pentru că apare tocmai la sfârșitul primăverii.

Irisul

Muscari – această plantă este mai puțin cunoscută în lista cu flori de primăvară însă este extraordinar de frumoasă. La noi, este întâlnită mai des sub denumirea de „zambilă-struguraș”, pentru că are exact aspectul unui ciorchine, iar culoarea sa este un indigo fascinant.

Muscari

Toporașul – toporașul este foarte cunoscut la noi în țară. Poate mulți dintre voi nu știați însă și acesta face parte dintre florile de primăvară. Se recunoaște ușor, după nuanța mov, dar el mai apare și în nonculoarea alb sau în galben.

Toporas

Brebenelul – brebenelul este destul de asemănător cu toporașul atât ca aspect, cât și la culoare. Acesta crește în grup, în pădurile de foioase, în special. Fiind o floare de pădure, nu se găsește neapărat în comerț, iar dacă îl rupeți și îl luați acasă, nu va rezista mai mult de câteva zile.

Brebenel

Ciuboțica-cucului – este extrem de populară în România și se recunoaște foarte ușor. Face parte tot dintre florile de primăvară însă se întâlnește cel mai des în poienile montane.

Ciubotica cucului

Rușcuța de primăvară – am păstrat pentru finalul listei această floare deosebită. Este de o nuanță aurie nemaivăzută la alte flori. Se găsește doar în rezervații naturale și este o specie care ar trebui să fie protejată prin lege, pentru că este destul de rară.

Ruscuta de primavara

Flori de primăvară pe care trebuie să le avem în casă

Florile de primăvară sunt unele dintre cele mai frumoase și parfumate flori din tot anul. Acestea aduc mereu un aer proaspăt locuinței noastre și reușesc mereu să înfrumusețeze încăperea în care sunt puse.

Aflați care sunt acele flori de primăvară care nu trebuie să lipsească din casa dumneavoastră și care sunt beneficiile pe care le pot aduce acestea.

Chiar dacă este greu de crezut, aceste flori reușesc să aducă diverse beneficii sănătății noastre, unele care nici măcar nu ne-am fi gândit că ar putea fi aduse cu ajutorul florilor.

Iată care sunt acele flori de primăvară care nu ar trebui să lipsească niciodată din casa dumneavoastră în această perioadă a anului:

Iasomia

Originară din țările asiatice, aceasta are un puternic efect antiseptic și reușește să alunge stările depresive. Fiind considerată un afrodiziac, aceasta aduce o serie de beneficii care se află în strânsă legătură cu fertilitatea. Iată că aceasta nu are rolul doar de a înfrumuseța locuința dumneavoastră, ci poate fi și un bun tratament de care până acuma cu siguranță nu erați conștientă.

Iasomie

Zambila

Este o floare puternic parfumată și care este imediat observată și lăudată de toți cei care vă vor trece pragul casei; aceasta vă eliberează de tensiune, mai ales la nivelul musculaturii din zona feței, a gâtului și a umerilor. Acționează asemenea unui calmant asupra pielii și reușește chiar să stimuleze creativitatea.

Zambile

Dacă până acum ați manifestat o preferință pentru aceasta doar datorită parfumului pe care-l emană, iată că lista motivelor pentru care ar trebui să o aveți în casa dumneavoastră este mult mai populată.

Irisul

Fiind foarte des folosit ca esență în parfumuri și substanță de bază pentru produsele cosmetice, s-a demonstrat faptul că rădăcinile sale au un puternic efect antiinflamator și reușesc să combată durerile de gât și afecțiunile cauzate de sinuzită.

Chiar dacă nu vreți neapărat să înfrumusețați locuința dumneavoastră cu această floare, iată că o puteți procura ca să acționeze asemenea unui tratament naturist împotriva afecțiunilor menționate anterior.

Violetele

Cu siguranță acestea sunt unele dintre cele mai răspândite flori de primăvară, putând fi găsite oriunde în natură. Iată un avantaj, nu trebuie să cheltuiți nici un ban pentru a le procura, trebuie doar să faceți o mică plimbare prin parcuri sau în zonele împădurite.

Violetele nu doar că au o culoare care iese imediat în evidență însă se pare că sunt cel mai des folosite pentru a realiza elemente decorative, încă din timpuri străvechi. Se pare că sunt mereu în tendințe și nu par să se demodeze odată cu trecerea anilor.

Acestea acționează ca un bun antioxidant natural și sunt foarte bogate în vitamina A și vitamina C. Dacă vă confruntați cu afecțiuni precum tusea, astmul sau bronșita, ar fi bine să vă umpleți casa cu văzuțe pline de violete, deoarece acestea reușesc să le alunge…

Iată că florile au mai multe întrebuințări, nu doar cea de înfrumusețare a locuinței!

Flori de primavara in ghiveci

Dacă până acum nu aveați obiceiul de a păstra vaze cu flori de primăvară în casă, iată că aveți o serie de motive pentru care ar fi bine să faceți acest lucru de acum înainte, fără a mai sta pe gânduri!


Share
Abonează-te pe:Yve.ro news