HomeStiri Mondene Gala demnităţii, locul unde s-au întâlnit poveştile adevărate de viaţă!

Gala demnităţii, locul unde s-au întâlnit poveştile adevărate de viaţă!

autor Elena Yvette
Data publicării: Data actualizării: 669 views
https://yve.ro/wp-content/uploads/2015/10/DDR3030_640x427.jpg

Victimele violenţei domestice şi persoanele cu dizabilităţi şi-au spus poveştile impresionante de viaţă în cadrul primei ediţii a Galei Demnităţii. Evenimentul a celebrat finalizarea cu succes a proiectului ce implică sprijinul pentru victimele violenţei domestice, dar şi alegerea unei vieţi fără compromisuri.

gala demnitatii poza 1

„Scopul nostru a fost să le arătăm acestor oameni că nu sunt singuri, să îi sprijinim să aleagă viața demnă pe care o merită și drumul spre mai bine, să își recapete încrederea și respectul de sine, iar acum, când au reușit să devină stăpâni pe propria viață, sărbătorim demnitatea împreună cu ei. Poveștile de succes prezentate în cadrul Galei cu acordul lor reprezintă doar o mică parte dintre realizările proiectului care a fost un pilot desfășurat în 4 județe ale țării, ceea ce ne face să fim mândri și ne dă putere să mergem mai departe, sprijinind persoane care trec prin momente dificile în viață, cu dorinţa de a extinde pe plan național munca noastră”, a declarat Andreea Marin, președintele Fundației Prețuiește Viața și ambasadoarea proiectului Alege Demnitatea.

Fiecare poveste prezentată în cadrul galei a fost premiată cu trofeul demnităţii. Spre exemplu, R. Savu a povestit experienţa sa traumatizantă pe care a trăit-o alături de soţul ei alcoolic şi violent. “Căsnicia mea a fost o închisoare. Nu îmi doream decât să mor și să ies din calvarul acesta. Nu am găsit sprijin nicăieri, la nimeni. Dacă nu era fundația, eu nu știu dacă mai trăiam”, a povestit R. Savu la Gala Demnității.

„Este extrem de greu să rupi un lanț al abuzurilor. Oamenii se tem să vorbească, să întrebe, să povestească prin ce trec. Noi am știut să înțelegem și ceea ce ei nu ne spun prin cuvinte și să găsim soluții pentru problema fiecăruia, chiar și pentru cei care nici măcar nu conștientizau cat de mult au nevoie să fie ajutați”, a spus Amedeea Enache, directorul executiv al Fundației Estuar şi partener al Fundaţiei Preţuieşte Viaţa.

Atât victimele violenţei domestice cât şi persoanele cu dizabilităţi au beneficiat de consiliere psihologică, dar şi de cursuri de calificare în diverse profesii.

gala demnitatii poza 2

gala demnitatii poza 3

gala demnitatii poza 4

gala demnitatii poza 5

gala demnitatii poza 6Sursa foto: facebook.com

Abonează-te pe:Yve.ro news
Loading RSS Feed