Gândurilor negative ne distrug viata!

377

Oamenii sunt conștienți cât de mult ne afectează gândurile negative, viața. Însă puțini sunt cu adevărat conștienți de ce reprezintă acestea și cum le putem identifica, pentru a ști să ne ferim cât mai bine de ele.

ganduri negative

Așadar, de ce este bine să ne schimbăm gândirea dintr-una negativă, într-una pozitivă?

Pentru că dacă facem asta, avem toate șansele să trăim în liniște, armonie, fericire, să fim mai optimiști, să ne bucurăm mai mult de viață, fără a ne teme că lucrurile nu funcționează cum vrem, că ceilalți nu ne apreciază, fără a suporta consecințele gândirii negative.

Și, cu cât mintea noastră înțelege mai bine acest lucru, cu atât ea este mai energică și mai motivată să ne ajute să ne oprim gândurile negative. În acest fel, ținând cont de aceste afirmații, ne ajutăm pe noi înșine să scăpăm de tot ce e negativ în viață și să trăim mai ușor și mai frumos.

Înțelegerea impactului imediat

Gândirea negativă are un impact imediat și distructiv asupra vieții noastre, iar acest lucru ne afectează profund:

 • Ne oprește din a obține ceea ce vrem cu adevărat
 • Ne face să ne simțim slabi în fața celorlalți
 • Adaugă din ce în ce mai multe lucruri negative în viața noastră

Acest lucru înseamnă că gândirea negativă nu ne duce absolut niciun beneficiu, spre deosebire de gândirea pozitivă, care ne oferă numai beneficii.

Ținând cont de aceste informații, să ne gândim puțin la felul în care gândurile negative acționează asupra noastră și ne afectează viața.

Efectele gândirii negative

Primul motiv pentru a renunța la gândirea negativă este prevenirea problemelor din viața noastră. Odată ce acest lucru devine clar creierului nostru, suntem mult mai motivați și mai capabili să oprim acest tip de gândire care ne afectează viața.

Care sunt, deci, efectele gândirii negative?

 1. O viață plină de griji în locul unei vieți liniștite
 2. Mai puțină încredere în noi
 3. Stima de sine scăzută
 4. Mai puțină fericire și mai multe dezamăgiri și necazuri
 5. Mai puține sentimente frumoase față de noi și față de ceilalți
 6. Mai puțină energie a minții și a trupului în locul unei minți liniștite
 7. Mai puțin succes
 8. Mai puține interacțiuni confortabile cu cei din jur
 9. Mai puțină claritate a minții
 10. 10.Mai puțină sănătate

Cum ne afectează toate acestea?

Cu cât realizezi mai mult că gândirea negativă nu aduce nicio satisfacție vieții tale și că ești mult mai fericit dacă nu practici o astfel de gândire, cu atât vei realiza mai repede cât de ușor poți să scapi de ea.

Ține minte că, cu cât creierul nostru vede mai puțină valoare în gândirea negativă și îi observă dezavantajele, cu atât e și mai ușor să îndepărteze gândurile negative.

Din acest motiv, ține de noi înșine să ne facem un bine și să devenim mai optimiști.

Este bine să ne focusăm pe răul care ni-l face gândirea negativă și pe rezultatele bune pe care le-amobține renunțând la ea și ocupându-ne mintea și timpul cu activități care ne fac cu adevărat plăcere, care ne fac fericiți.