Home Stiri George Burcea a scăpat de acuzații și și-a recuperat permisul de conducere

George Burcea a scăpat de acuzații și și-a recuperat permisul de conducere

autor Bodnar Anca
247 views 3 minute timp de citit
  • Decizie amânată

  • George Burcea are voie să conducă pe drumurile publice

După ce a fost prins drogat la volan, a urmat o perioadă extrem de dură pentru actorul George Burcea. După acest incident, actorul a primit o amendă penală în valoare de 16.000 lei, și suspendarea dreptului de a șofa timp de un an de zile.

Decizie amânată pentru doi ani

Curtea de Apel București (CAB) a luat o decizie cu privire la acest caz, și a amânat acordarea pedepsei pentru o perioadă de doi ani. A fost anulata interdicția emisă de instanța de fond, actorul avand voie să conducă în continuare autovehicule pe drumurile publice.

„Admite apelul declarat de inculpatul Burcea George Valentin împotriva sentinţei penale nr.28 din data de 21.01.2022, pronunţată de Judecătoria Buftea. Desființează în parte sentința penală atacată și rejudecând, în fond: stabileşte pentru inculpatul Burcea George Valentin pedeapsa amenzii penale în cuantum de 16 000 lei (200 de zile amendă x 80 lei), pentru săvârșirea infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe. Amână aplicarea pedepsei pe un termen de supraveghere de 2 ani.

Pe durata termenului de supraveghere, inculpatul trebuie să respecte următoarele măsuri de supraveghere: a) să se prezinte la Serviciul de Probaţiune Ilfov la datele fixate de acesta; b) să primească vizitele consilierului de probaţiune desemnat cu supravegherea sa; c) să anunţe, în prealabil, schimbarea locuinţei şi orice deplasare care depăşeşte 5 zile, precum şi întoarcerea; d) să comunice schimbarea locului de muncă; e) să comunice informaţii şi documente de natură a permite controlul mijloacelor sale de existenţă. Atrage atenţia inculpatului asupra consecinţelor nerespectării măsurilor de supraveghere impuse şi ale săvârşirii de noi infracţiuni în cursul termenului de supraveghere. Înlătură aplicarea pedepsei complementare, constând in interzicerea exercitarii dreptului prevazut de art.66 alin.1 lit.i Cod penal. Menține celelalte dispoziții ale sentinței penale apelate. În temeiul art.275 alin.3 Cod procedură penală cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia. Definitivă”., este decizia luată în acest caz.

Deși nu și-a recunoscut faptele în fața instanței, George Burcea a făcut la acel moment o declarație pe rețelele de socializare.

„Faptul că eu am consumat o substanţă interzisă de lege nu văd de ce ar fi problema întregii țări. (…) Conform legii, eu am greşit şi totodată mi-am şi asumat acest lucru, iar mai târziu voi plăti. Nu vă faceți griji, ştia Burcea că vine şi ziua plăţii…”
Potrivit legii, „conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deținerii permisului de conducere de către o persoană (…) aflată sub influența unor substanțe psihoactive (…) se pedepsește cu închisoare de la unu la 5 ani sau cu amendă”, a declarat actorul după ce a fost prins drogat la volan.

Abonează-te pe:Yve.ro news

Citește și:

YVE.ro foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Accept Cookies