Gică Popescu, erou şi în teren şi după gratii

Share

Gică Popescu este unul dintre cei mai mari şi mai respectaţi jucători de fotbal.

Gică Popescu, erou şi în teren şi după gratii.

Din păcate, viața i-a dat o palmă grea şi a fost condamnat la închisoare. Şi-a ispăşit sentinţa în linişte, fără prea mult tam-tam. A fost foarte respectat şi în rândul deţinuţilor şi gardienilor. Gică Popescu a fost votat „şeful închisorii”, însă acesta nu a dorit să accepte din cauza şocului avut după ce a fost închis. O bună perioadă, Popescu nu a vorbit cu nimeni, nici măcar cu colegii de celulă.

Cel care povesteşte experienţa lui Gică Popescu este Miron Cozma, care are o relaţie foarte bună cu deţinuţii.

„La iniţiativa mea, deţinuţii i-au propus lui Gică Popescu să le devină şef şi să îi reprezinte în relaţia cu conducerea închisorii. L-au votat imediat. I-au spus că a fost căpitan în libertate, de ce nu ar putea fi şi după gratii? Gică a refuzat însă politicos. El, în momentul în care a ajuns la închisoare, era şocat. O perioada foarte bună nu a vorbit cu nimeni, nici măcar cu colegii de celulă. Nu suporta regimul de detenţie, nu-i venea să creadă unde a ajuns. Aşa că a refuzat să fie şeful deţinuţilor. Puşcăriaşii îl respectau enorm, îi făceau loc să treacă pe culoarele închisorii. La Rahova sunt rapidişti, stelişti, dinamovişti, toţi l-au respectat pe Gică Popescu. Era cel mai bun băiat, cel mai respectat”, a declarat Miron Cozma pentru cancan.ro.

Gică Popescu a trecut prin clipe foarte grele în închisoare. Din păcate, tatăl lui s-a stins când acesta era închis şi pare că fostul fotbalist a fost profund marcat.

Gică Popescu, erou şi în teren şi după gratii 1

Acum voi merge să aprind o lumânare la mormântul tatălui, apoi voi sta cu familia, pentru că mi-a lipsit. A fost cea mai grea perioadă din viaţa mea. Vreau să le mulţumesc tuturor celor care s-au gândit la mine în această perioadă. Anul trecut l-am pierdut pe tatăl meu şi nu pot spune că am trecut cu bine peste această perioadă. Faptul că am fost sportiv de performanţă m-a făcut să trec mai uşor peste această perioadă. Am multe planuri pentru viitor… Mi-a lipsit foarte mult familia”, a declarat Gică Popescu după ce a fost eliberat, pe 4 noiembrie 2015.


Share
Abonează-te pe:Yve.ro news