Home Stiri Gică Popescu, erou şi în teren şi după gratii

Gică Popescu, erou şi în teren şi după gratii

autor Elena Yvette
611 views 2 minute timp de citit

Gică Popescu este unul dintre cei mai mari şi mai respectaţi jucători de fotbal.

Gică Popescu, erou şi în teren şi după gratii.

Din păcate, viața i-a dat o palmă grea şi a fost condamnat la închisoare. Şi-a ispăşit sentinţa în linişte, fără prea mult tam-tam. A fost foarte respectat şi în rândul deţinuţilor şi gardienilor. Gică Popescu a fost votat „şeful închisorii”, însă acesta nu a dorit să accepte din cauza şocului avut după ce a fost închis. O bună perioadă, Popescu nu a vorbit cu nimeni, nici măcar cu colegii de celulă.

Cel care povesteşte experienţa lui Gică Popescu este Miron Cozma, care are o relaţie foarte bună cu deţinuţii.

„La iniţiativa mea, deţinuţii i-au propus lui Gică Popescu să le devină şef şi să îi reprezinte în relaţia cu conducerea închisorii. L-au votat imediat. I-au spus că a fost căpitan în libertate, de ce nu ar putea fi şi după gratii? Gică a refuzat însă politicos. El, în momentul în care a ajuns la închisoare, era şocat. O perioada foarte bună nu a vorbit cu nimeni, nici măcar cu colegii de celulă. Nu suporta regimul de detenţie, nu-i venea să creadă unde a ajuns. Aşa că a refuzat să fie şeful deţinuţilor. Puşcăriaşii îl respectau enorm, îi făceau loc să treacă pe culoarele închisorii. La Rahova sunt rapidişti, stelişti, dinamovişti, toţi l-au respectat pe Gică Popescu. Era cel mai bun băiat, cel mai respectat”, a declarat Miron Cozma pentru cancan.ro.

Gică Popescu a trecut prin clipe foarte grele în închisoare. Din păcate, tatăl lui s-a stins când acesta era închis şi pare că fostul fotbalist a fost profund marcat.

Gică Popescu, erou şi în teren şi după gratii 1

Acum voi merge să aprind o lumânare la mormântul tatălui, apoi voi sta cu familia, pentru că mi-a lipsit. A fost cea mai grea perioadă din viaţa mea. Vreau să le mulţumesc tuturor celor care s-au gândit la mine în această perioadă. Anul trecut l-am pierdut pe tatăl meu şi nu pot spune că am trecut cu bine peste această perioadă. Faptul că am fost sportiv de performanţă m-a făcut să trec mai uşor peste această perioadă. Am multe planuri pentru viitor… Mi-a lipsit foarte mult familia”, a declarat Gică Popescu după ce a fost eliberat, pe 4 noiembrie 2015.

Abonează-te pe:Yve.ro news

Citește și:

YVE.ro foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Accept Cookies