HomeStiri Mondene Gramatica vedetelor e… sexy!

Gramatica vedetelor e… sexy!

autor Elena Yvette
Data publicării: Data actualizării: 773 views
gramatica-e-sexy_800x501 in Stiri Mondene

Smiley, Andra, Connect-R, Alina Eremia, Puya şi Ruby continuă campania de promovare a unei exprimări corecte din punct de vedere gramatical, venită din îniţiativa băieţilor de la Kiss FM, Sergiu şi Andrei.

gramatica e sexy_800x501

Vedetele apar într-un videoclip care promovează vorbirea corectă, prin evidenţierea principalelor greşeli de exprimare care se fac, mai ales în mediul online. Aceştia vor să arate că, dacă te exprimi corect, poţi face o impresie mult mai bună despre tine.

„Se zice pe care, ar fi bine să ştii/ Cucereşte-mă cu DEX-ul «Gramatica e sexy»/ Să fii se scrie doar cu doi i/ Cucereşte-mă cu textul «Gramatica e sexy»“. Cam aşa ar suna melodia artiştilor.

Ce-i drept, unii i-au cam criticat spunând că, de fapt, o parte din lecţia lor de gramatică nu ar fi chiar corectă. Astfel, versul “«Să fii» se scrie doar cu doi i” nu spune tocmai un adevăr, întrucât există şi formula “a fi”, cu un singur i…

Cu toate astea, iniţiativa cântăreţilor se dovedeşte a fi una utilă, în condiţiile în care există, pe internet, atât de multe greşeli gramaticale. Chiar și tu poţi deveni mai cool dacă vorbeşti corect!

Sursa foto: urban.ro

Abonează-te pe:Yve.ro news
Loading RSS Feed