Home Stiri Iată care este moștenirea pe care Prințul Philip a lăsat-o!

Iată care este moștenirea pe care Prințul Philip a lăsat-o!

autor Buinoschi Andreea
154 vizualizari

Prințul Philip, soțul Reginei Elisabeta a II-a, a decedat vineri, pe data de 9 aprilie, cu puțin timp înainte de a împlini 100 de ani. Deoarece a făcut parte din Familia Regală, acesta a reușit să strângă o avere considerabilă care, acum, va rămâne moștenire.

De peste 70 de ani, Ducele de Edinburgh a fost însurat cu Regina Elisabeta a II-a, lucru ce i-a adus și beneficii financiare, reușind să strângă o avere estimată la 25 de milioane de euro. O parte din averea tatălui Prințului Charles a fost strânsă în urma unui salariu pe care acesta îl primea în fiecare lună.

Mai exact, până în anul 2017, atunci când a decis să renunțe la funcțiile pe care le deținea, Prințul Philip a primit 400.000 de euro în fiecare lună din partea Parlamentului. Mai mult decât atât, Prințul a deținut diferite colecții de artă, alături de mai multe proprietăți imobiliare.

Întreaga avere a Familiei Regale este estimată în jurul sumei de un miliard de euro, dar acest lucru nu poate fi confirmat sau infirmat, deoarece, începând cu anul 1910, testamentele regale ale membrilor nu mai sunt făcute publice. Cu toate acestea, mai multe rapoarte arată faptul că Ducele de Edinburgh și-a investit averea în diferite lucrări de artă, dar și în acțiuni.

Dacă o parte dintre acestea îi vor rămâne Reginei, deoarece se presupune că ar fi comune, restul averii sale, cel mai probabil, va fi împărțit celor patru copii ai lui: Prințul Charles, Prințul Andrew, Prințesa Anne și Prințul Edward. Mai mult decât atât, dacă acesta a dorit, a putut trece în testament nepoții sau strănepoții lui.

Familia Regală a decis să ascundă testamentele membrilor, deoarece Prințul Francisc a scris că toate bijuteriile vor rămâne amantei sale, Ellen Constance, contesa de Kilmorey. Pentru a evita izbucnirea unui scandal, sora acestuia, Ducesa de York, alături de un judecător, a interzis publicarea testamentelor celor care fac parte din Familia Regală. Singura excepție de la regulă a fost făcută pentru Prințesa Diana, care s-a stins din viață în anul 1997…

Sursa

Citește și:

YVE.ro foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Accept Cookies