Home Stiri Iată ce a lăsat Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii pe sicriul Ducelui de Edinburgh!

Iată ce a lăsat Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii pe sicriul Ducelui de Edinburgh!

autor Buinoschi Andreea
155 vizualizari

Sâmbătă au avut loc funeraliile Prințului Philip. La ceremonie au luat parte doar câțiva membri din Familia Regală, din cauza pandemiei de coronavirus. Întregul eveniment a avut loc la Capela St. George a Castelului Windsor.

Regina Elisabeta a II-a a adus un ultim omagiu fostului si soț, Ducele de Edinburgh. Aceasta a scris o scrisoare, s-a semnat cu un apelativ pe care doar acesta i-l adresa și a lăsat-o pe sicriul lui. În timpul ceremoniei, aceasta a stat singură, din cauza restricțiilor impuse contra răspândirii virusului.

Încă de când pandemia a început, Majestatea Sa și Prințul Philip au decis să se mute la Castelul Windsor, fiind un loc foarte drag celor doi. Chiar la începutul ceremoniei, Regina a lăsat scrisoarea pe sicriul soțului ei și s-a semnat cu apelativul pe care l-a primit de când era mică, „Lilibeth”.

Prințul Philip era singura persoană care i se mai adresa în acest fel, iar Regina a ales să îi spună „adio” prin semnarea scrisorii în acest mod. Cu toate acestea, Palatul Buckingham  a decis să nu divulge conținutul scrisorii, fiind mult prea personal pentru a fi făcut public.

Pe lângă scrisoare, pe sicriul Prințului Philip au fost așezate o jerbă de flori, sabia acestuia, dar și chipiul de comandant al marinei militare, cele din urmă fiind însemnele pe care le purta la fiecare ieșire publică pe care o avea.

Regina Elisabeta a II-a și Ducele de Edinburgh aniversaseră 73 de ani de căsnicie, iar acesta a fost cel mai longeviv consort din istoria Marii Britanii, fiind și omul de bază al Reginei. Recent, acesta fusese internat în spital din cauza unor probleme de sănătate și a petrecut aproximativ o lună la unul dintre cele mai bune spitale din Anglia…

Sicriul acestuia a fost coborât în cripta de sub Capela St. George, în „Royal Vault” și urmează să fie mutat în capela „Memorial” a regelui George al VI-lea, imediat după funeraliile Reginei Elisabeta a II-a.

Sursa

Citește și:

YVE.ro foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Accept Cookies