Home Stiri Iata ce spune Biblia despre AROGANTA si de ce este considerata un pacat!

Iata ce spune Biblia despre AROGANTA si de ce este considerata un pacat!

autor Nitu Alina
1030 vizualizari
Iata ce spune Biblia despre AROGANTA si de ce este considerata un pacat!

Conceptul de aroganță, conform dicţionarului explicativ, reprezintă atitudinea bazată pe dispreţ în faţa altor persoane, tendința de a te considera superior faţă de alţii şi, nu în ultimul rând, de a-ţi însuşi drepturi sau merite care nu ţi se cuvin.

Dispreţul este o atitudine negativă prin esență, care exprimă lipsa de consideraţie faţă de cineva. În această postură, este lesne de înţeles de ce este un păcat.

Ideea de bază este aceea că, dispreţuind pe cineva, desconsideri, de fapt, esenţa divină care se regăseşte în acea persoană, deci jignești în mod direct și voit Divinitatea, încălcând legea supremă a iubirii. Iar întregul Univers se bazează pe iubire, de la organismele unicelulare până la cele mai complexe – ființele umane.

Însușirea de merite sau drepturi ce nu ți se cuvin reprezintă, de asemenea, o mare greșeală. Este total împotriva adevărului și a justei valori să obţii ceva ce nu îți aparține. Este, practic, un furt, o violare a dreptului celuilalt, care i s-a dat prin intervenţia directă a Divinităţii.

Din nou ne împotrivim Creatorului, adevărului impus de El. Iar cum justiţia divină este întotdeauna corectă, este evident că atitudinea în cauză va suporta și efectele produse. Totodată, toate aceste vibrații negative create în interiorul, dar și în jurul nostru, au consecințe considerabile chiar asupra stării fizice, a sănătății noastre…

Haideți să uităm, așadar, de existența acestui sentiment urât. De altfel, ca și de a tuturor care se includ în această categorie. Haideți să fim buni, să trăim în pace, liniște, adevăr și bucurie – aceasta este calea!

Citește și:

YVE.ro foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Accept Cookies