Home Stiri Cât de inteligent ești? Iată ce trebuie să știi dacă reușești să citești acest mesaj!

Cât de inteligent ești? Iată ce trebuie să știi dacă reușești să citești acest mesaj!

autor Elena Yvette
770 vizualizari

Astfel de imagini circulă peste tot pe internet și dau mari dureri de cap multor persoane. Dacă ai o minte ageră și o inteligență care este peste medie, cu siguranță și tu vei reuși.

Iată ce trebuie să știi dacă reușești să citești acest mesaj

Chiar și texte scrise altfel au același scop.

Oamenii de știință susțin că destul de multe persoane reușesc să descifreze astfel de mesaje, așadar nu trebuie să fii un geniu.

Numere-si-litere-text

Ceea ce este interesant este faptul că astfel de mesaje, odată ce sunt citite activează partea creierului care este răspunzătoare de numere. Pe de ală parte, cifrele sunt procesate ca fiind litere, iar acest lucru se datorează asemănării formei lor.

Așadar, în timp ce vei citi mesajul, nu vei face diferență așa mare între cifre și litere, datorită faptului că tu te aștepți ca acestea să fie toate litere, lucru susținut de către Andoni Duñabeitia, un specialist al funcțiilor cognitive.

Pentru creier nu este un număr introdus în cuvânt, ci doar o literă care a fost scrisă incorect sau într-un mod mai ciudat. Acest lucru nu este unul nou, gândește-te și la vremurile când comunicai prin intermediul Hi5-ului sau a Messenger-ului, unde foarte multe persoane scriau amestecând cifre cu litere, însă doar pentru a părea interesante…

Destul de interesant, nu-i așa?!

Citește și:

YVE.ro foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Accept Cookies