HomeStiri Mondene Iata cum poti avea si tu prosoape extrem de pufoase cu ajutorul acestor trucuri simple!

Iata cum poti avea si tu prosoape extrem de pufoase cu ajutorul acestor trucuri simple!

autor Arseni Dana
Data publicării: Data actualizării: 812 views
https://yve.ro/wp-content/uploads/2018/04/Iata-cum-poti-avea-si-tu-prosoape-extrem-de-pufoase-cu-ajutorul-acestor-trucuri-simple.jpg

Majoritatea am auzit de la alte persoane, am văzut prin filme sau, dacă am avut ocazia să ne cazăm la hoteluri de lux, să ne convingem personal că prosoapele din cadrul acestora sunt deosebit de pufoase.

Iata cum poti avea si tu prosoape extrem de pufoase cu ajutorul acestor trucuri simple!

Menajerele din hotelurile de cinci stele au dezvăluit secretele cu ajutorul cărora reușesc să ofere această calitate deosebită prosoapelor și cum o pot păstra pentru un timp îndelungat.

Foarte multe persoane fac o anumită greșeală când spală prosoapele, iar din această cauză își pierd calitatea de a fi pufoase.

Poți pune și tu în aplicare următoarele trucuri și nu îți va veni să crezi când vei vedea cât de pufoase vor deveni prosoapele pe care le folosești.

Iată care sunt cele cinci trucuri pe care trebuie să le aplici dacă vrei să te bucuri și tu de finețea prosoapelor pufoase:

  1. Una dintre cele mai mari greșeli este să supraîncarci cu lenjerie mașina de spălat. Însă, nu este bine nici să pui prea puține lucruri în ea. Secretul oferit de menajerele din hotelurile de lux este să o încarci doar în proporție de 80%. Astfel, lucrurile se vor spăla eficient, iar prosoapele vor rămâne pufoase.
  2. Temperatura apei contează enorm. În acest caz, sfatul menajerelor este ca temperatura apei folosite să fie cuprinsă între 40 și 60º C, nici mai mult, nici mai puțin. În acest mod, țesăturile nu se vor degrada, iar această temperatură ajută la dezinfectarea lor, la eliminarea bacteriilor. Cu alte cuvinte, se creează mediul optim pentru ca prosoapele să fie curățate eficient, dar fără a se distruge, menținându-se aspectul lor pufos.
  3. Un alt secret pe care îl oferă menajerele este că trebuie să alegem cu grijă detergentul pe care îl folosim. Cu toate că balsamul de rufe este creat special pentru a le face mai fine și moi, acesta nu dă întotdeauna rezultatele scontate și nici nu se curăță complet de pe lenjerie. Menajerele folosesc, în schimb, oțet alb, deoarece proprietățile sale sunt eficiente. Acestea utilizează 100 ml de oțet alb în loc de balsam, iar lenjeria și prosoapele devin extrem de pufoase. Oțetul alb nu lasă nici urme solide pe haine, spre deosebire de balsam.
  4. În cazul în care există pete, pe ele trebuie puse anumite substanțe de înlăturare a acestora, înainte de a porni mașina de spălat, deoarece în acest mod se curăță mai ușor.

Iată câteva exemple de trucuri cu ajutorul cărora poți curăța mai ușor petele:

  • Petele proaspete de ulei se îndepărtează punând amidon pe lucrul pătat, înainte de a porni mașina de spălat.
  • Petele de transpirație de pe hainele albe dispar trecând hainele respective printr-o prespălare la 40º C, apoi alegând un alt program în care să se folosească înălbitor.
  • Petele galbene de transpirație se pot elimina cu o jumătate de cană de bicarbonat de sodiu adăugat în detergentul de rufe.
  • Petele de vin și cafea se îndepărtează lăsând lucrul pătat la înmuiat timp de o oră într-o soluție obținută dintr-o lingură de sare dizolvată într-un litru de apă.
  • Spray-ul multifuncțional WD-40 este util în curățarea sosului de tomate și a petelor de roșii; cu cinci-zece minute înainte de a porni mașina de spălat, acest spray se aplică pe lucrul pătat…
  1. Menajerele hotelurilor de lux mai recomandă ca uscarea să aibă loc afară, în mod special pentru prosoape, așternuturi și pijamale. Când nu se pot usca afară, următorul truc este foarte util pentru căpătarea texturii pufoase: este necesară o minge de tenis curată pe care să o pui printre prosoape în uscătorul automat.
Abonează-te pe:Yve.ro news
Loading RSS Feed