Home Stiri TEST: De câte ori poți să scazi 2 din 100? Crezi că e simplu? 99% din oameni greșesc!

TEST: De câte ori poți să scazi 2 din 100? Crezi că e simplu? 99% din oameni greșesc!

autor Buinoschi Andreea
245 vizualizari

Trăim în era tehnologiei și a informației, unde avem acces la o mulțime de cunoștințe. Lucrurile au evoluat atât de tare, încât tot ceea ce ne interesează este la doar un click distanță.

Avem din ce cărți să alegem pentru a citi, avem din ce filme să alegem pentru a viziona. Pe scurt, avem toate resursele necesare pentru a ne îmbogăți cunoștințele și, de cele mai multe ori, ne atrag atenția chiar lucrurile grele, complicate. Cu toate acestea, ai fi surprinsă să afli că lucrurile cele mai banale sunt chiar cele care ne dau cele mai multe bătăi de cap.

Cu siguranță mulți dintre noi credem că putem răspunde cu ușurință la o mulțime de întrebări care, la prima vedere, par banale. Cu toate acestea, iată o întrebare la care, cu siguranță, mulți dintre noi nu ne descurcăm să răspundem corect!

Cu siguranță culegerea de matematică din clasele primare ți se pare foarte ușoară, deoarece problemele par a fi extrem de simple. Cu toate acestea, unul dintre exercițiile din carte a ridicat foarte multe semne de întrebare și a dat bătăi de cap până și adulților.

99% dintre oameni nu au știut să răspundă corect la această întrebare, iar răspunsul i-a luat prin surprindere pe toți. Așadar, întrebarea este următoarea: de câte ori vei putea să scazi cifra 2 din numărul 100? Ei bine, răspunsurile sunt împărțite. Unele persoane susțin că răspunsul corect este 50, deoarece 100 împărțit la 2 rezultă 50, în timp ce alte persoane contrazic prima categorie, declarând că răspunsul corect nu este 50, ci 2. Cu toate acestea, niciunul dintre răspunsuri nu este cel corect…

Așadar, poți scădea 2 din 100 o singură dată. După prima scădere, vei obține 98, urmând ca, la a doua scădere, să obții 96, ceea ce înseamnă că descăzutul a fost, de data aceasta, 98 și nu 100.

Sursa

Sursa

Citește și:

YVE.ro foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Accept Cookies