In cate tari se desfasoara Exatlon?

Share

Exatlon este un reality-show ce se desfășoară în țări precum: Mexic, Brazilia, Turcia și Romania. În oricare altă țară ar ajunge Exatlon, acest gen de emisiune va atrage aprecieri, dar și foarte multe critici.

 

Indiferent de țara unde se desfășoară Exatlon, competiția testează rezistența concurenților. În cadrul competiției, toți cei douăzeci de participanți trebuie să se folosească de abilitățile fizice, psihice, dar și să dea dovadă de curaj în fiecare confruntare. Doar așa pot trece mai departe și se asigură că nu părăsesc acest concurs.

În afara țării, Exatlon are deja foarte mult succes. Emisiunea-maraton este urmărită de tot mai mulți telespectatori mexicani și brazilieni. Show-ul televizat ține cu sufletul la gură și telespectatorii fideli ai postului turcesc Kanal D.

Despre Exatlon România

Exatlon România se bazează și respectă formatul original turcesc. În România acest concurs a debutat pe sticlă la începutul lunii ianuarie 2018. Este o emisiune prezentată de Cosmin Cernat și Bogdan Socol.

Filmările show-ului au loc în Republica Dominicană, iar probele la care vor fi supuși toți cei care au acceptat provocarea vieții lor vor fi din ce în ce mai grele. La final, din toți concurenții… va rămâne cel mai bun. Unicul câștigător va pleca acasă cu 100.000 de euro.

În seara debutului, telespectatorii români au făcut cunoștință cu cei douăzeci de concurenți împărțiți în două echipe: Echipa Faimoșilor (persoane din viața publică) și Echipa Războinicilor (oameni obișnuiți, practicanți activi ai sportului).

Când poate fi urmărit Exatlon România? 

Reality-show-ul poate fi urmărit de patru ori într-o săptămână, doar la Kanal D, de sâmbătă până miercuri, începând cu ora 20:00.

Deosebiri evidente: Exatlon Mexic VS Exatlon România

Deși respectă același format, concursul Exatlon are parte totuși de foarte multe deosebiri. Pentru a le evidenția, unii români au dorit să urmărească atent show-ul din Mexic.

Au găsit ceva diferențe între cele două, iar acesta a fost un motiv destul de bun pentru a vorbi în online despre Exatlon – show-ul momentului.

Dintre toate cele patru țări în care se desfășoară acum Exatlon, Mexicul pare să aibă parte de foarte multă susținere, chiar și din partea românilor.

S-a urmărit și s-a decis: competiția mexicană este mai bună!

 • Mai multă competiție, mai puțină invidie. Mai multă implicare, mult mai multă rezistență, dar mai puțină indiferență din partea concurenților.
 • concurenții din Mexic sunt mult mai motivați – și nu este vorba despre bani.
 • Mexicul este motivat de o altă dorință: concurenții mexicani vor să-și testeze limitele și să și le depășească, iar cei din România par să fie motivați de premiul material.
 • Mexicanii nu se abat atât de mult de la regulile concursului. Românii au multe momente în care iau orice vorbă mult prea personal – apar multe conflicte și tensiuni din nimic.
 • Exatlon Mexic supune concurenții unor teste de cultură generală, iar într-un astfel de concurs… proba aceasta oferă momente de respiro.
 • Cei din Mexic știu să râdă împreună, dar la noi se înjură unul pe altul.

Nu e vorba doar despre țara în care se desfășoară această competiție, ci e mai mult decât atât. Contează foarte mult ce înveți din acest concurs autentic.

Ce înveți de la Exatlon?

Mulți aleg să urmărească emisiunile tip competiție pentru relaxare, dar ajung să înțeleagă mult mai mult decât au crezut inițial.

 • O viață sănătoasă te face puternic;
 • Sportul te face rezistent;
 • Ești într-o competiție – fii rivalul adversarului, nu rivalul persoanei din afara concursului;
 • Doar cei puternici rezistă;
 • Mereu poți mai mult decât crezi;
 • Fii mereu în competiție cu tine, abia apoi cu ceilalți;
 • Cu o motivație interioară puternică poți să-ți învingi limitele.
 • Poți face față oricărei situații…

Share
Abonează-te pe:Yve.ro news