Home Stiri Incredibil! Această descoperire este primul pas pentru vindecarea cancerului!

Incredibil! Această descoperire este primul pas pentru vindecarea cancerului!

autor Elena Yvette
449 vizualizari

Una dintre bolile considerate incurabile, cancerul, ucide anual milioane de oameni. Totuşi, oamenii de știință au descoperit primul pas spre crearea unui medicament care să fie capabil să lupte împotriva acestei maladii. Conform acestuia, schimbările prin care trece codul genetic este responsabil de 97% dintre cele mai frecvente 30 de tipuri de cancer.

Principalii factori care duc la aceste modificări ale ADN-ului uman includ fumatul, însă descoperirea celorlalți ar putea conduce la găsirea unui tratament.

Potrivit Cancer Research UK, o organizaţie importantă care luptă împotriva cancerului, tumorile apar în momentul în care o celulă a corpului funcţionează anormal, sub acţiunea unor factori care duc, în cele din urmă, la tumori letale ce se înmulţesc într-un ritm alarmant.

Echipa formată din cercetători din mai multe ţări a arătat că radiaţiile ultraviolete şi fumatul sunt capabile să lase o amprentă pe ADN, amprentă ce poartă denumirea de “graffiti genetic”. Savanţii din cadrul Wellcome Trust Sanger Institute din Marea Britanie au descoperit-o în 7.042 de mostre ce proveneau de la cele mai întâlnite 30 de tipuri de cancer.

Directorul institutului, profesorul Mike Stratton, spune următoarele: “Este o reuşită extraordinară pentru cercetările asupra cancerului, este ceva cu adevărat profund. Studiul acesta ne duce în zone ale necunoscutului despre care nu ştiam că există până acum. Cred că este o reuşită majoră”.

Mai mult decât atât, studiul a arătat câteva date despre îmbătrânire şi sistemul imunitar. Astfel, în cazul unei infecţii, celulele acţionează prin activarea unei clase de enzime care neutralizează virusul prezent în organism. Chiar şi aşa, profesorul a spus că acest proces are şi dezavantaje: “Credem că atunci când face acest lucru, există şi daune colaterale – îşi provoacă totodată mutaţii în propriul său genom şi devine mult mai probabil ca această celulă să devină o celulă canceroasă, deoarece are multe mutaţii. Astfel, este o sabie cu două tăişuri”.

Totuşi, nu au fost găsite explicaţii pentru 12 semnături identificate, însă cercetătorii speră că, odată cu descoperirea acelor factori favorizanţi, aceştia să poată fi evitaţi şi, totodată, cancerul să nu debuteze în cadrul acelui organism…

Citește și:

YVE.ro foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Accept Cookies