HomeStiri Mondene Incredibil – cele mai ciudate nume de copii interzise prin lege

Incredibil – cele mai ciudate nume de copii interzise prin lege

autor Tudor Irina
Data publicării: Data actualizării: 1,7K views
https://yve.ro/wp-content/uploads/2018/04/Incredibil-–-cele-mai-ciudate-nume-de-copii-interzise-prin-lege.jpeg

Diverse ţări ale lumii au legi dintre cele mai trăsnite, unele de-a dreptul incredibile. Cele mai deosebite dintre acestea sunt cele legate de interzicerea unor nume pentru bebeluşi.

Astfel, deși unele state nu sunt chiar atât de stricte în această privinţă, dacă te afli pe teritoriul unor ţări precum Mexic, Danemarca sau Australia, nu îţi poţi boteza copilul cu un nume mai special.

De exemplu, dacă eşti fan Metallica şi doreşti să-ţi botezi astfel copilul, nu poţi face acest lucru pe teritoriul Suediei.

Numele „Nutella” pus unui bebeluş este ilegal în Franţa.

În Norvegia, „Gesher”, deşi este un nume interesant la prima vedere, este interzis, deoarece în traducere ar însemna „pod”.

În alte cazuri, alegerea unor nume total neinspirate de către părinţi este ilegală în mod evident. Nu poţi să-ţi botezi copilul „Adolf Hitler”, de exemplu… din motive logice.

Verifică mai jos lista numelor interzise pentru bebeluşi din diverse zone ale lumii, pentru a evita orice experienţă neplăcută:

 1. „Adolf Hitler”

Germania este un stat deosebit de restrictiv în privinţa numelor copiilor. De exemplu, un copil născut aici nu poate fi botezat cu nume de obiecte, cu nume care pot cauza umilirea acestuia. „Adolf Hitler” este un exemplu semnificativ în acest sens.

 1. „Metallica”

Suedia are şi ea o lege specială în acest sens, adoptată în 1982. Legea numelui a împiedicat de atunci părinţi din întrega ţară să-şi boteze copiii cu nume de lucruri care le poate provoca umilire sau disconfort. Numele „Metallica” este interzis prin lege.

 1. „Anus”

Deşi poate părea incredibil, un cuplu din Danemarca a dorit să-şi boteze copilul „Anus”. Din fericire, ţara are o listă de 7.000 de nume aprobate pentru copii, iar dacă vrei să îţi botezi copilul altfel, ai nevoie de aprobare specială.

 1. „Brfxxccxxmnpcccclllmmnprxvclmnckssqlbb11116”

Incredibil, dar adevărat. În Suedia, cineva a vrut să-și numească bebelușul fix așa: „BRFXXCCXXMNPCCCCLLLMMNPRXVCLMNCKSSQLBB11116”. Se presupune că se pronunță ALBIN. Dar, din păcate pentru ei, era ilegal.

 1. „Circumcizie”

În Mexic, a existat un cuplu care dorea să-și numească copilul „Circumcizie”. Din fericire, statul nu a aprobat acest nume și l-a trecut la categoria Interzis.

 1. „Nutella”

Un cuplu de francezi a dorit ca fetiţa lor să se numească „Nutella”. În urma mai multor discuţii, s-a ajuns la concluzia că numele ar putea fi degradant şi umilitor pentru micuţă, aşa că au rămas la varianta prescurtată – Ella.

 1. „Șeful Maximus”

Australia are o listă de diverse nume interzise prin lege, iar „Şeful Maximus” este printre primele.

 1. „Gesher”

Acum ceva ani, o femeie din Norvegia a vrut să-şi boteze copilul „Gesher”. Numele acesta vine din ebraica veche şi înseamnă „pod”, iar statul norvegian l-a interzis prin lege. Pentru că nu a vrut să schimbe numele copilului, motivând că numele i-a apărut într-un vis, femeia a făcut două zile de închisoare.

 1. „Harriet”

Islanda interzice numele „Harriet”, pentru că este asociat cu denumirea infracţiunii. Țara susține că toate numele trebuie să aibă sufixe islandeze.

 1. „Linda”

Pentru guvernul Arabiei Saudite, numele străine precum „Linda”, „Alice”, „Elaine”, „Lauren” sau „Sandz” sunt considerate în contradicţie cu religia şi, prin urmare, inadecvate, deci au fost declarate ilegale…

 1. „@”

Chiar dacă sunt mai puţin restrictive în privinţa numelor copiilor decât celelalte ţări, Canada şi Statele Unite au totuşi câteva limite, acestea fiind de cele mai multe ori nume de simboluri şi numere. Prin urmare, dacă locuieşti acolo şi vrei să-ţi botezi copilul „@”, nu poţi face asta, pentru că te vei afla în afara legii.

Abonează-te pe:Yve.ro news
Loading RSS Feed