Înjuri mai mult, eşti mai sincer


671

Conform unui studiu realizat de mai mulți profesori de la Universitatea de Știință și Tehnologie din Hong Kong și de la Universitățile Maastricht, Stanford și Cambridge, oamenii care înjură mai mult sunt mai sinceri decât cei care nu au acest obicei, descoperire ce aduce într-o lumină mai favorabilă aceste persoane.

Înjuri-mai-mult,-eşti-mai-sincer

          Relaţia extrem de strânsă dintre obiceiul de a înjura şi capacitatea de a fi mai sincer a fost îndelung analizată de cercetători. Astfel, în prima etapă, a avut loc un chestionar, pe parcursul căruia au fost întrebate 276 de persoane cât de des înjură şi care este motivul pentru care fac acest lucru. În etapa următoare, respondenţii au fost supuşi unor întrebări, pentru a li se verifica gradul de sinceritate. În esenţă, întrebările propuse au fost aceleaşi, cu uşoare modificări, pentru a se putea descoperi astfel dacă răspunsul se modifică sau rămâne acelaşi. În ultima etapă a studiului, oamenii de ştiinţă au cercetat aproximativ 74.000 de profiluri de pe Facebook, examinând cu mare atenţie sinceritatea postărilor şi exprimarea utilizatorilor.

În final, în urma acestor experimente, concluzia cercetătorilor a fost în unanimitate, şi  anume faptul că există o relaţie strânsă între cât de des înjură o persoană şi cât de sinceră este aceasta: cu cât acest obicei se repetă mai des, cu atât persoana respectivă este mai sinceră.

În viziunea oamenilor de ştiinţă, explicaţia pentru acest fenomen este una extrem de clară, deoarece „Când înjurăm, dăm frâu liber emoțiilor pe care le simțim, sentimentelor pe care le trăim în acel moment, cum ar fi furia sau frustrarea. Le dăm drumul nefiltrate, deci spunem, practic, adevarul”.

Citește și:  Inna, primele declarații despre viața sa amoroasă

Alte studii efectuate de cercetători înainte de această descoperire au dus la aflarea şi a altor beneficii ale înjurăturii, de această dată de ordin psihic. Astfel, s-a descoperit că înjurătura are efect benefic, ducând la eliberarea stresului acumulat, a furiei şi a frustrărilor, ceea ce nu poate fi decât util pentru organism…

loading...