HomeStiri Mondene Invata cum poti inlatura pesticidele de pe fructele din comert!

Invata cum poti inlatura pesticidele de pe fructele din comert!

autor Nitu Alina
Data publicării: Data actualizării: 1,6K views
https://yve.ro/wp-content/uploads/2018/04/Invata-cum-poti-inlatura-pesticidele-de-pe-merele-din-comert-1.jpg

Uneori, din comoditate sau pur și simplu pentru că uităm, consumăm merele și fructele în general așa cum le cumpărăm, fără a le mai spăla.07

Deși aparent în viziunea altora spălatul fructelor înainte de a le consuma nu reprezintă un pas important, spălatul acestora este necesar chiar dacă timpul nu ne permite.

O dietă sănătoasă este baza unei vieți sănătoase, lăsând la o parte activitatea fizică.

Dar când alegem să mâncăm un fruct trebuie să fim atenți întotdeauna și la aspectele negative: praful, faptul că poate și alți oameni l-au atins, substanțele din cauza cărora au crescut bacteriile care nu se observă decât la microscop. Din toate aceste motive este necesar să spălăm fructele înainte de a le consuma.

Afecțiunile provocate de nespălarea fructelor pot varia de la iritații ale pielii până la vărsături. Copiii și vârstnicii sunt cei mai expuși bolilor care apar în urma consumului de fructe nespălate, iar asemenea boli pot genera afecțiuni mai grave.

Pentru a economisi timp, unele persoane preferă să depoziteze la rece fructele și legumele, dar uneori procedura nu este executată corect. Cei mai mulți le depozitează ude, iar umezeala din fructe și legume duce într-un timp scurt la putrezirea acestora.

Pentru rezultate mult mai bune se recomandă urmărirea acestor pași:

  1. Puneți produsul alimentar sub apa caldă/rece și spălați-l bine, pentru a îndepărta impuritățile. Repetați procedeul de mai multe ori.
  2. Masați ușor legumele și fructele pentru a îndepărta petele.
  3. Puneți apă suficientă într-un recipient încăpător. Pentru jumătate de castron se adaugă jumătate de cană de oțet alb și jumătate de linguriță de sare. Se lasă la înmuiat. Pentru această etapă se poate folosi săpun lichid organic. Pentru fructele mici să nu se depășească limita de cinci minute.
  4. După un timp, veți observa că apa este murdară, așadar pesticidele sunt îndepărtate. Produsele se clătesc din nou de două-trei ori.
  5. Un pas opțional este și spălarea cu felii de ceapă sau lămâie, pentru un rezultat și mai bun.
  6. Ultimul pas este reprezentat de clătirea finală.

Această metodă este eficientă în proporție de 80%, dar ne ajută în prevenirea anumitor boli cauzate de nespălarea alimentelor. Beneficiile îndepărtării pesticidelor de pe fructe și legume sunt importante și în viața celor mici…

Pentru a avea o viață sănătoasă se recomandă o dietă bazată pe fructe și legume, dar, înainte de toate, trebuie să le spălăm!

Abonează-te pe:Yve.ro news
Loading RSS Feed