Home Stiri Mondene Ion Iliescu a povestit detalii nestiute din viata lui si a sotiei sale, Nina. „Amandoi am ramas orfani…”

Ion Iliescu a povestit detalii nestiute din viata lui si a sotiei sale, Nina. „Amandoi am ramas orfani…”

autor Tudor Irina
696 views

Fostul președinte al României este căsătorit cu Nina Iliescu de șase decenii și secretul relației lor este, în primul rând, prietenia.

Ion Iliescu a povestit că înainte să se căsătorească cu iubita lui, aceștia au dezvoltat o relație foarte frumoasă de prietenie, a fost o comuniune pe toate planurile.

Fostul președinte al României a oferit detalii foarte triste din adolescența lor

„Ne-am căsătorit de tineri, fiind studenți, și căsătoria noastră a fost rezultatul unei prietenii, inițial, și apoi al unei relații de profundă afecțiune care ne-a legat, din toate punctele de vedere. Aveam 21 de ani atunci când ne-am căsătorit, ne-am cunoscut pe la 17-18 ani. N-a fost numai atracție fizică, ci și o comuniune pe toate planurile și o completare reciprocă. Și am rămas legați pe viață, pentru că am trecut, și eu, și soția, printr-o viață deloc ușoară. Amândoi am rămas orfani la 15 ani, în același an. În 1945, imediat după război, au murit și tatăl meu și tatăl ei. N-a fost ușor, eram în studenție, într-o perioadă în care țara era afectată de război: secetă și situație economică dificilă. Toate astea ne-au legat și mai mult, printr-o înțelegere comună a lumii și a relațiilor umane”, explică Ion Iliescu.

Iliescu a mai spus că pe el și soția lui distanța i-a apropiat…

„Deși ne-am căsătorit foarte tineri, am avut o perioadă anterioară pregătitoare în care a existat înțelegere și am avut și perioade când am stat la distanță unul de celălalt. Ea a primit bursă, în 1949, în chimie tehnologică și a plecat cu un an înaintea mea la Moscova, apoi am primit bursă și eu și am studiat la Institutul hidroenergetic al atmosferei. Acolo ne-am reluat relația și am decis să ne căsătorim. Distanța nu ne-a separat, din contră”, a mai afirmat fostul președinte al României.

Abonează-te pe:Yve.ro news
Loading RSS Feed