Home RelatiiDRAGOSTE Iubirea vindecă unde medicii au dat greș

Iubirea vindecă unde medicii au dat greș

autor Elena Yvette
14 vizualizari

Dragostea este sentimentul pe care puțini îl simt cu adevărat în decursul unei vieți. Agitația din zilele de astăzi ne permite prea puțin timp pentru a analiza alternative simple la problemele cotidiene. Ne simțim într-o continuă căutare a persoanei potrivite, când, de fapt, aceasta poate fi mai aproape decât speram.

iubire

Singurătatea și nefericirea în dragoste au fost subiectul a infinite cercetări și supoziții, doar pentru a găsi leacul pentru fericirea oamenilor. Poeții și filosofii au găsit în iubire inspirație pentru munca lor, dar nu și fericire, oamenii de știință au clasificat sentimentul ca un elixir al tinereții și vieții îndelungate, dar nici aceștia nu au putut inventa un elixir al dragostei.

Puterea de a iubi stă, așadar, în fiecare, în capacitatea de a abandona suspiciunile și de a oferi încredere și apreciere dezinteresată unei alte persoane. În lipsa dragostei, organismul uman se ofilește, sufocat de depresie și  așteptări nerealiste.

Cine ne garantează că vom scăpa de boli iubind?

Este plin de inspirație și adevăr cuvântul Sfântului Apostol Pavel în Epistola întâia către Corinteni: “Dragostea îndelung rabdă; dragostea este binevoitoare, dragostea nu pizmuieşte, nu se laudă, nu se trufeşte. (…) Dragostea nu se poartă cu necuviinţă, nu caută ale sale, nu se aprinde de mânie, nu gândeşte răul (…)”.

Sfântul Pavel ne arată cum iubirea este un sentiment binecuvântat de către Dumnezeu, doar prin faptul că este bogată în esența ei de unele dintre cele mai apreciate virtuți pe care le-ar putea avea un om. Nu există om care să nu poată iubi, chiar dacă se simte la capătul răbdării. În fața acestui sentiment din care ia naștere însăși viața pot sta doar trufia, egoismul, dușmănia aproapelui.

Nu vorbim doar de dragostea romantică, semnificația se extinde asupra iubirii de divinitate și a creației acesteia. Ne putem iubi munca, dar acest lucru nu ne ferește de factorii negativi care ne alterează sănătatea trupului și sufletului.

Încearcă însă să-ți îndrepți aprecierea către exteriorul tău. Cu fiecare faptă bună dezinteresată pe care o faci, starea ta se va îmbunătăți miraculos. Când ne naștem suntem singuri, când terminăm această viață, tot singuri ne găsim. Dumnezeu ne-a trimis o alinare care ne face mai rezistenți în fața încercărilor vieții: iubirea. Decât să dai bani mulți pe medicamente, încearcă un remediu deosebit și gratuit în același timp…

Este complicat să iubești?

Oamenii simpli și sfinții deopotrivă au porțile deschise spre acest bun de preț. “Precum Eu v-am iubit pe voi, aşa şi voivă iubiţi unul pe altul”, spunea Iisus în Evanghelia de după Ioan. Sentimentul înălțător de iubire ține bolile departe de noi, astfel putem suporta suferința mai ușor.

loading...

Citește și:

YVE.ro foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Accept Cookies

error: Alert: Content is protected !!