HomeStiri Mondene Ivanka Trump, funcție oficială la Casa Albă. Ce va face fiica lui Donald Trump

Ivanka Trump, funcție oficială la Casa Albă. Ce va face fiica lui Donald Trump

autor Elena Yvette
Data publicării: Data actualizării: 749 views
https://yve.ro/wp-content/uploads/2017/04/ivanka-trump-functie-oficiala-la-casa-alba-ce-va-face-fiica-lui-donald-trump.jpg

Fiica președintelui American Donald Trump va ocupa o poziție oficială la Casa Albă. Aceasta va fi angajat federal și va lucra alături de soțul ei, care ocupă deja funcția de înalt consilier. Ea va ocupa funcție de asistent pentru președinte, fără a primi însă vreun ban pentru acest lucru.

ivanka-trump-functie-oficiala-la-casa-alba-ce-va-face-fiica-lui-donald-trump

După ce s-a zvonit că Prima Doamnă a Americii ar fi de fapt Ivanka Trump, și nu Melania Trump, soția președintelui, acum a venit timpul ca fiica lui Donald Trump să ocupe o poziție oficială la Casa Albă. Aceasta și-a declarat public încă de acum o săptămână intențiile de a lucra ca un consilier informal pentru tatăl tău, dar a fost criticată, invocându-se faptul că o astfel de funcție impune și un statut special, fiind nevoie să respecte reguli cu privire la declarația de avere și contacte cu oficialii străini. Prin urmare, Ivanka Trump s-a văzut nevoită să-și oficializeze funcția ocupată.

„Am auzit îngrijorările exprimate cu privire la funcţia mea de consilier prezidenţial informal şi de a respecta în mod voluntar toate regulile de etică impuse angajaţilor federali, şi din acest motiv voi ocupa funcţia de angajat fără plată în cadrul administraţiei de la Casa Albă, aflându-mă astfel sub incidenţa aceloraşi reguli care se aplică pentru toţi angajaţii federali”, a declarat Ivanka Trump.

Informația a fost confirmată și de Casa Albă. „Serviciul public al Ivankăi Trump în calitate de angajat fără plată întăreşte angajamentul nostru faţă de normele de etică şi transparenţă, iar acest rol îi va oferi oportunităţi crescute de a iniţia politici publice în beneficiul poporului american”, se afirmă într-o declaraţie a oficialilor de la Washington…

În ciuda faptului că Ivanka Trump și-a oficializat funcția, au existat voci care au criticat decizia Casei Albe. Acestea au susținut că situația de față reprezintă un caz de nepotism, mai ales că și soțul fiicei lui Donald Trump ocupă o funcție de rang înalt.

Abonează-te pe:Yve.ro news
Loading RSS Feed