HomeStiri Mondene Legătura dintre ceasul biologic al organelor interne şi merdianele energetice

Legătura dintre ceasul biologic al organelor interne şi merdianele energetice

autor Elena Yvette
Data publicării: Data actualizării: 886 views
https://yve.ro/wp-content/uploads/2015/08/Legătura-dintre-ceasul-biologic-al-organelor-interne-şi-merdianele-energetice.jpg

Te-ai întrebat vreodată de ce energia corpului și starea de spirit pot fluctua atât de des într-o zi?  În timp ce hormonii și dieta joacă un rol important, ritmul cotidian este exemplificat printr-o hartă care explică cum organele corpului și meridianele energetice sunt legate între ele.

Ceasul energetic al corpului uman descrie cum energia afectează fiecare organ al corpului în anumite momente pe parcursul zilei. Odată la două ore energia se mută la un alt organ, indicând maximul energetic. Când un organ este la apogeu, organul opus se află la cel mai mic nivel energetic.

Ceasul energetic al corpului uman ne ajută să înțelegem când și de ce este bine să faci mișcare, să mânânci, să te odihnești sau să dormi. Fiecărui organ este asociat un element. În felul acesta poți înțelege mai bine nivelul emoțiilor sau a disconfortului.

Program de activitate zilnic

(3 am – 5 am) – Plămâni

Metal: autoconservare, tristețe

Odată ce se termină ciclul de somn, organismul trebuie să se mențină cald pentru a ușura activitatea plămânilor. Respirația profundă va ajuta nervii și te bindispune pentru a-ți face exercițiile de dimineață.

(5 am- 7am) – Intestinul gros

Metal: productiv, apatic

Dimineața este momentul optim pentru a elimina toxinele, făcând duș sau consumând cât mai multă apă. Evită consumul de cafea și mergi la o plimbare.

Află în continuare cum poţi să-ţi menţii tonusul întreaga zi.

Abonează-te pe:Yve.ro news
Loading RSS Feed