Legătura nebănuită dintre grupa de sânge și CANCER

Share

Tot mai des, în ultimul timp apar studii care arată că între grupa sangvină și prezența cancerului există o derivație. Este adevărat?!

Doctorul Florin Băcanu, un cunoscut medic oncolog, explică aceste studii. Tot mai mulți cercetători britanici sau americani spun că există o legătură strânsă între anumite grupe sangvine și îmbolnăvirea de cancer gastric. Doctorul Băcanu vine cu explicații și spune că nu sunt altceva decât „bancuri de prost-gust”.

Florin Bacanu

„Cauza principală a cancerului gastric este un microb. Bacteria numită Helicobacter pylori este una dintre cele mai cunoscute cauze infecțioase ale cancerului gastric. Motivul pentru care tipul de sânge A (și posibil și B) este la un risc crescut de cancer gastric este legat de răspunsul inflamator diferit. Aceste persoane sunt mai predispuse la efectul acestei bacterii”, spun cercetătorii de la Universitatea din Vermont.

Toate aceste concluzii sunt spulberate de către doctorul Florin Băcanu, numit de colegi și „doctorul-știință”:

„Nu cred în astfel de speculații. Tot felul de teorii aberante în medicină au apărut încă de pe vremea lui Hypocrate. Și studiul acesta este doar un banc de prost gust. Nu există niciun fel de dovezi științifice care să coreleze grupele de sânge cu apariția cancerului. Eu n-am văzut niciun fel de argument științific legat de acest aspect, și mă ocup de zeci de ani de domeniul oncologiei, unde merg la foarte multe congrese internaționale, foarte elaborate”, a declarat pentru EVZ vicepreședintele Societății Naționale de Oncologie, Dr. Oncolog Florin Băcanu.

Doctorul oncolog Florin Băcanu crede mult în terapiile revoluționare de tratare a cancerului și chiar vorbește despre „terapia-țintă” în defavoarea chimioterapiei:

„O metodă revoluţionară de tratare a cancerului se numește «terapia-ţintă». Ea are ca efect tratarea bolii strict la nivel local. De exemplu, în viitor s-ar putea renunța la chimioterapie, care este asemenea unei impuşcături cu alice, care afectează întregul organism, și se va lucra cu așa-numitele «rachete inteligente». Este ca în cazul unui război inteligent. Dacă vreau să elimin un terorist care se ascunde într-o peşteră, nu bombardez tot muntele, ci trimit o rachetă după el în peşteră, ca să-l detecteze după căldură”, ne-a explicat dr. Florin Băcanu…

Specialistul spune că, pe de-o parte, această metodă acționează mai bine asupra bolii, iar pe de altă parte, se reduc foarte mult efectele adverse ale tratamentelor actuale, cum este, de exemplu, chimioterapia.

 

Sursa: evz.ro


Share
Abonează-te pe:Yve.ro news