HomeStiri Mondene Leonardo DiCaprio: “Am învăţat enorm despre meseria de actor lucrând la acest film, despre capacitatea de a spune o poveste fără cuvinte!”

Leonardo DiCaprio: “Am învăţat enorm despre meseria de actor lucrând la acest film, despre capacitatea de a spune o poveste fără cuvinte!”

autor Elena Yvette
Data publicării: Data actualizării: 766 views
https://yve.ro/wp-content/uploads/2016/02/Leonardo-DiCaprio-photo_640x425.jpg

Nominalizat la Oscarul pentru cel mai bun actor într-un rol principal pentru prestaţia din “The Revenant”, Leonardo DiCaprio speră că anul acesta va câştiga. Într-un interviu, actorul a vorbit despre experienţa pe care a trăit-o în timpul interpretării acestui rol.

Leonardo-DiCaprio-photo_640x425

“Adevărul e că acest film a avut multe secvenţe de la care nu ştiai ce să aştepţi – cum ar fi secvenţa cu ursul ori cea cu calul sau confruntarea de la final cu Tom Hardy, el însuşi un urs. (râde) Cu toate acestea, majoritatea lucrurilor au fost foarte meticulos plănuite. A fost ca şi când făceam o mică piesă de teatru şi apoi dădeam reprezentaţie o ju­mătate de oră la lumina naturală. Dar la scenele menţionate, am simţit ca şi când n-am fi plănuit chiar atât de detaliat totul.

Deşi pentru secvenţa cu ursul, Alejandro a urmărit 100 de urşi atacând şi 100 de departamente au muncit întruna ca să realizeze acel episod uluitor. Alteori, însă, nepre­văzutul a venit la scene simple, precum cea care suna aşa în scenariu: <<Hugh Glass (n.r. personajul lui Leo) urcă un deal>>. Ei, când să filmăm, am con­statat cât de dificil era totul, fiindcă blana de urs de pe mine, fiind udă, devenise grea cât ursul în sine. Deci din nou o experienţă surprinzătoare. Însă cu toţii am pornit la drum gândindu-ne că aceasta va fi o aventură.

Pentru mine acolo s-a pus problema tăcerii. Pentru public e tensiunea crescândă a faptului că nu ştii ce se va întâmpla în următoarea secundă. Ei, eu cred că această secvenţă e foarte discuta­tă fiindcă e una revoluţionară. Atâtea astfel de secvenţe trec uşor prin faţa ochilor noştri. Aici, tensiunea are efectiv greutate. S-a creat un gen de realitate pe care eu n-am mai văzut-o în vre­un film. Cum n-am mai văzut o astfel de întâlni­re om-bestie sau o confruntare de o asemenea magnitudine.

Aproape că te simţi un voyeurist fiindcă faci parte din intimitatea unui asemenea moment – respiraţia ursului, transpiraţia, sânge­le. Parcă trezeşte alte simţuri în tine, ca spectator. Nu vă pot spune secretele realizării acestei scene, dar chiar şi pentru mine a fost un miracol ceea ce a reuşit echipa. Ursul pare atât de real, iar scena e atât de viscerală, de tactilă, încât cred că va rămâ­ne în istoria cinematografiei”, a declarat Leonardo DiCaprio.

“Am ştiut de la bun început că voi da o reprezen­taţie mută. Asta m-a incitat să fac acest film. Aceas­ta a fost cea mai mare provocare. Şi mai mult decât orice, cred că am învăţat enorm despre meseria de actor lucrând la acest film, despre capacitatea de a spune o poveste fără cuvinte. O experienţă me­morabilă pentru mine! Are de-a face cu încrederea în oamenii cu care lucrezi, dar şi în instinctele tale de-a urma această călătorie. Cu încrederea de-a te lăsa pe mâinile unui regizor precum Alejandro.N-aş fi vrut să fac acest film cu un regizor care să nu fie la fel de agresiv în arta de a obţine perfec­ţiunea în fiecare scenă”, a mai adăugat actorul.

Sursa foto: independent.md

Abonează-te pe:Yve.ro news
Loading RSS Feed