HomeStiri Mondene Luna naşterii îţi indică bolile la care eşti predispus

Luna naşterii îţi indică bolile la care eşti predispus

autor Elena Yvette
Data publicării: Data actualizării: 1,5K views
Luna-naşterii-îţi-indică-bolile-la-care-eşti-predispus in Stiri Mondene

55 de boli au legătură cu luna naşterii

O echipă de cercetători a făcut un studiu ce s-a bazat pe trecutul medical a două milioane de pacienţi din întreaga lume pentru a afla dacă bolile pe care le facem în timpul vieţii au sau nu legătură cu luna naşterii. Concluzia la care au ajuns este surprinzătoare: se pare că data naşterii nu ne influenţează numai semnul zodiacal, ci are o legătură strânsă cu bolile la care persoana respectivă este expusă în timpul vieţii.

Luna naşterii îţi indică bolile la care eşti predispus

Savanţii s-au folosit de arhiva electronică a Centrului Medical din cadrul Universităţii Columbia, care conţine datele a peste 1,7 milioane de persoane născute între anii 1900 şi 2000. Din această arhivă au extras atât luna naşterii, cât şi lista cu afecţiunile de care au suferit persoanele de-a lungul vieţii lor. Pentru a obţine rezultate mai bune şi mai clare, cercetătorii au luat în considerare doar bolile care au apărul la mai mult de 1.000 de persoane din baza de date respectivă. Aşa au decoperit că 55 de boli sunt strict legate de luna de naştere a individului.

Cine are cele mai mari şanse să se îmbolnăvească?

Studiul a demonstrat că oamenii născuţi în lunile septembrie, octombrie sau noiembrie sunt cei mai expuşi la o listă lungă de boli care include ADHD, infecţii virale sau boli respiratorii precum astmul. Probabil că această listă cu afecţiuni are legătură cu umiditatea din aer din lunile de toamnă, care îşi pune altfel amprenta asupra copilului nou-născut.

Pe cealaltă parte, copiii născuţi în lunile ianuarie, februarie sau martie au mai multe şanse să dezvolte boli de inimă. Interesant este faptul că oamenii născuţi toamna sunt protejaţi de aceste boli.

Dacă data ta de naştere este în lunile mai, iunie, iulie şi august te numeri printre norocoşi, deoarece sunt şanse mari de a evita multe boli pe parcursul vieţii. Savanţii au demonstrat că persoanele născute în această perioadă a anului nu au riscuri ridicate faţă de nicio boală în special…

Există explicaţii ştiinţifice

Există multe corelaţii realizate de-a lungul timpului bazându-se pe acest studiu. Se pare că lumea caută încontinuu explicaţii logice pentru orice lucru care este pus sub semnul întrebării. De exemplu, s-au făcut alte studii care să cerceteze legătura dintre copiii născuţi toamna şi predispoziţia acestora pentru astm. Unii consideră că explicaţia are legătură cu faptul că în această perioadă lumea nu mai iese la fel de des din casă, iar bebeluşii au fost expuşi, timp de perioade îndelungite, particulelor de praf din casă. Un alt studiu mai vechi a demonstrat că persoanele născute iarna sunt mai expuse la boli de inimă deoarece, când sunt mici, suferă de o deficienţă de vitamina D, pe care corpul nostru o sintetizează atunci când stăm la soare. Copiii născuţi vara nu prezintă o predispoziţie pentru anumite boli, deoarece ei petrec mult timp în aer liber atunci când sunt mici, ceea ce le întăreşte sistemul imunitar. Aceştia fac faţă mai bine microbilor şi bacteriilor din mediul înconjurător atunci când vor creşte.

Abonează-te pe:Yve.ro news
Loading RSS Feed