Home Stiri Magda Vasiliu este distrusă de boala copilului şi birocraţia românească: „Legea noastră este făcută de nişte cretini”

Magda Vasiliu este distrusă de boala copilului şi birocraţia românească: „Legea noastră este făcută de nişte cretini”

autor Elena Yvette
485 views 4 minute timp de citit

Magda Vasiliu, una dintre prezentatoarele de la postul Prima TV, trece printr-o dramă cumplită: băiatul ei, Vlad, a fost diagnosticat cu cancer.

Magda Vasiliu este distrusă de cancerul copilului şi birocraţia românească 2

Din păcate, nimeni şi nimic nu poate alina această suferinţă. Însă, Magda Vasiliu s-a lovit de birocraţia din România şi critică dur legile din ţară. Consideră că sunt făcute de câţiva oameni care nu gândesc limpede şi scopul acestor legi este să te încurce mai mult.

Magda Vasiliu este distrusă de cancerul copilului şi birocraţia românească 4

Magda Vasiliu îşi tratează copilul bolnav de cancer în Italia. Chiar dacă nu are o asigurare medicală europeană, cei din Italia au început tratamentul imediat. Pentru ei, sănătatea este mai importantă decât un dosar cu acte.

Prezentatoarea şi-a prezentat drama nu pentru a primi compătimire sau milă, ci pentru a ridica un semnal de alarmă asupra legilor foarte prost făcute, mai ales în situaţii critice, situaţii de viaţă şi de moarte:

20 de ani în care am cotizat zdravăn la sistemul de asigurări de sănătate. 20 de ani în care am avut concediu medical o singură dată, 5 zile, pentru că mi-am rupt piciorul. În rest, analize făcute la particular, plătite şi o singură naştere. Atât. Azi mă văd în situaţia incredibilă de a găsi o soluţie pentru a beneficia de concediu medical pentru îngrijirea copilului. Vlad, băieţelul meu, a fost diagnosticat cu cancer acum 3 luni. De atunci sunt cu el la tratament în Italia, o ţară care l-a primit instant.

INTERNAREA DE URGENŢă A COPILULUI MEU NU A FOST CONDIŢIONATĂ DE NICIUN ACT!!

Vlad a fost internat, diagnosticat şi a început chimioterapia fără să am iniţial niciun document. Abia apoi m-au întrebat de cardul european… Le-am spus că nu-l am, dar îl voi avea şi că îi rog să nu oprească investigaţiile… Funcţionarul de la ghişeu mi-a răspuns simplu… «Doamna, copilul e tratat oricum… Nu condiţionăm tratamentul de chestiuni birocratice! Staţi liniştită!» Şi, am stat liniştită, gândindu-mă că şi în ţară mea există soluţii decente pentru astfel de situaţii în care nu doresc nimănui să se afle…

Dar, a venit momentul în care am solicitat un concediu medical pentru că nu am altfel cum să-mi însoţesc copilul la analize, nu mă pot interna cu el din trei în trei săptămâni, nu-l pot îngriji după chimio, când suferinţa lui este cumplită… Medicul meu de familie, căruia nu i-am cerut niciodată nici măcar o adeverinţă, a ridicat din umeri – legea noastră zice că trebuie să vin personal la cabinet. Deci, nu mă poate ajuta… Aflu apoi că e nevoie de un aviz al direcţiei sanitare din Bucureşti, unde ar trebui să mă prezint tot personal… Deci, nu se poate…

Legea noastră este făcută de nişte cretini, pentru nişte idioţi ca mine, care speră în dreptate, înţelegere şi bun-simţ! Când italienii îi fac copilului meu analize din trei în trei zile ca să se asigure că e totul ok, România, ţara mea, îmi cere acte peste acte, avize şi documente traduse, legalizate etc.

Există un teanc de hârtii de la spitalul din Roma care atestă diagnosticul cumplit, toate parafate de somităţi în oncologie pediatrică. Statul român, conform unor legi de rahat, vrea aviz de la un oncolog din România!!! Adică, un aviz formal, fără valoare medicală, pentru că acel oncolog evident, nu va vedea copilul… N-are cum! Pentru că nu sunt cretină să-l port prin aeroporturi, avion şi cabinete medicale când starea lui e una la limita!

Nu am vrut să-l expun pe Vlad, nu vreau compătimire şi nici milă! Nu am nevoie! Am nevoie doar ca cineva cu putere de decizie să schimbe nişte legi restrictive, făcute parcă la mişto, interpretabile şi care nu-l ajută pe cetăţeanul idiot ca mine, care cotizează zeci de ani degeaba! Pentru că sunt sigură că la fel ca mine au păţit o mulţime de alţi părinţi, care în momentul în care pleacă să-şi salveze copilul, nu se gândesc la birocraţie, legi şi chichiţe administrative care oricum n-aduc nimic bun”, a scris prezentatoarea Magda Vasiliu pe Facebook…

Abonează-te pe:Yve.ro news

Citește și:

YVE.ro foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Accept Cookies