Maimutele intelepte din Japonia: ce semnificatie au


822
loading...

Orașul Nikko Tosho-gu din Japonia este proprietarul unei opere de artă care este cunoscută de întreaga lume. Această operă de artă este o sculptură care reprezintă trei maimuțe. Aceste trei maimuțe sunt numite maimuțele înțelepte.

Maimutele intelepte din Japonia

Cele trei maimuțe sunt opera de artă realizată de către Hidari Jingorō și sunt o reprezentare a foarte cunoscutei fraze „Nu vedea, nu auzi și nu spune nimic rău”.

Numele celor trei maimuțe sunt: Mizaru, Kikazaru și Iwazaru. Mikazaru își acoperă ochii pentru a nu mai vedea răul, Kikazaru ține mâna la gură pentru a nu spune nimic rău, iar Iwazaru își astupă urechile pentru a nu auzi lucrurile rele.

Această sculptură reprezintă un simbol al credinței Koshin. Numele maimuțelor reprezintă un joc de cuvinte, iar terminația acestor nume „zaru” înseamnă „Du-te”, părând că numele maimuțelor sunt o modalitate de alungare a răului.

Această operă mai este cunoscută și sub denumirea „Sambiki Sara”, care s-ar traduce prin „Trei maimuțe mistice”.

Maimuțele sunt un simbol în cultura japoneză. Legendele despre acestea existau încă dinaintea ajungerii buddhiștilor în Japonia, în secolul al VI-lea d.Hr. De-a lungul timpului, venerarea maimuțelor a crescut în popularitate. În special, persoanele care erau dedicate ritualurilor taoiste introduse printre buddhiștii Shinto venerau aceste animale. Buddhiștii Shinto erau uniți în jurul templului de pe muntele Hiei, ale cărui divinități sunt: Buddha-Shaka, Yakushi şi Amida. Acești buddhiști au susținut că cele trei maimuțe înțelepte se trag din acest templu.

Citește și:  Oana Sîrbu a spus adevărul despre idila din perioada când filmase „Liceenii”. De cine a fost îndrăgostită artista
loading...
loading...