Home Stiri Mamele cu 3 sau mai mulţi copii vor ieşi la pensie mai devreme

Mamele cu 3 sau mai mulţi copii vor ieşi la pensie mai devreme

autor Elena Yvette
220 vizualizari

Ministrul Muncii, Lia Olguţa Vasilescu, a declarat într-o emisiune TV de la postul Antena 3, că se discuta acum în coaliţie să se modificice legea pensionarii pentru mamele care au trei copii sau mai mulţi.

Mamele cu 3 sau mai mulţi copii vor ieşi la pensie mai devreme 2

Există posibilitatea ca vârsta de pensionare a acestor „mame eroine” să scadă cu șase ani.

Primarul Craiovei, Olguta Vasilescu, participa la sedinta Consiliului National al PSD, desfasurata in sala C.A. Rosetti a Palatului Parlamentului din Bucuresti, marti, 9 februarie 2016. ANDREEA ALEXANDRU / MEDIAFAX FOTO

„Un principiu pe care îl avem în programul de guvernare este acela ca femeile care au mai mult de trei copii trebuie să aibă vârstă redusă de pensionare cu şase ani.

Vă spun că am întâlnit foarte multe persoane în această perioadă care mă întrebau, «OK, de când se aplică? Adică, se aplică pentru mamele care au deja trei copii sau pe viitor, dar sunteţi siguri că nu va veni cineva care să modifice legislaţia, pentru că eu am doi copii şi mă gândesc să mai fac un copil tocmai ca să beneficiez de această prevedere»”, a declarat Lia Olguţa Vasilescu…

Olguţa Vasilescu a rămas surprinsă să vadă că sunt femei care ar fi în stare să mai nască un copil doar pentru a beneficia de această prevedere. Proiectul final ar putea ajunge în Parlament la sfârşitul lunii octombrie a acestui an.

loading...

Citește și:

YVE.ro foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Accept Cookies