Mănâncă aceste 5 alimente şi CANCERUL va dispărea miraculos! Le consumi deja?

Share

Cancerul este o boală care implică o creştere anormală a celulelor din organism. Ele încep să crească şi să se multiplice fără control. Când celulele încep să crească necontrolat, formează o masă numită tumoră. Tumorile pot fi canceroase sau necanceroase, sau mai întâlnite sub termenii de maligne sau benigne. Există mai mult de o sută de tipuri de cancer, clasificate după tipul de celule implicate.

Mai bine de jumătate dintre tipurile de cancer pot fi prevenite. Cel mai adesea întâlnim recomandări legate de alimentație şi sport. Este normal că alimentaţia are o influenţă foarte mare, deoarece categoric suntem „ceea ce mâncăm”.

Iată cele cinci alimente care pot preveni apariţia cancerului şi chiar ajută la lupta împotriva cumplitei boli:

1. Turmeric. Acest condiment este folosit de mai mulţi ani și în remedii pe bază de plante. În prezent nu există dovezi științifice care să arate că turmericul poate preveni sau trata cancerul, dar studiile timpurii au arătat câteva rezultate promiţătoare. Turmericul opreşte dezvoltarea şi răspândirea celulelor canceroase.

2. Ceai Verde. Este foarte cunoscut faptul că ceaiul verde este un antioxidant puternic. Cercetătorii japonezi au fost în măsură să demonstreze că extractul de ceai verde (EGCG) inhibă telomeraza din celulele canceroase în două tipuri diferite de cancer în eprubetă: leucemie şi tipul de tumori solide. Într-o lună de tratament, o parte dintre celulele canceroase au început să moară.

Ceai verde

3. Roşii. Se ştie că roşiile conţin şi ele antioxidanţi, dar, mai mult decât atât, conţin licopeni. Licopenul este un puternic antioxidant care luptă împotriva celulelor canceroase. Potrivit studiilor efectuate, licopenul descompune grăsimile şi creşte în cantitate atunci când este supus temperaturilor mari. Astfel, trebuie să reţinem că roşiile fierte lucrează cel mai bine împotriva cancerului.

Roşii.

4. Afinele, zmeura şi murele. Cele trei fructe de pădure conţin foarte multe fitochimicale care sunt agenţi anticancerigeni. Un alt studiu efectuat cu cele trei fructe arată că, după 20 de săptămâni, şobolanii care au avut o dietă reprezentând 10% zmeură au arătat reduceri în cazurile de cancer oral, esofagian şi de colon. Aproximativ cu 50% mai mult faţă de şobolanii care nu au mâncat fructe de pădure…

Mure, Zmeura, afine

5. Ciocolata neagră. Aceasta este un dulce necesar pe care trebuie să-l avem în dietă pentru a lupta împotriva cancerului. Însă, trebuie să avem grijă să nu depășim limita, deoarece putem avea alte probleme de sănătate cauzate de ciocolată.

Ciocolata neagra


Share
Abonează-te pe:Yve.ro news