HomeStiri Mondene Mare ATENŢIE la mâncărurile All Inclusive! Ce să nu mănânci?

Mare ATENŢIE la mâncărurile All Inclusive! Ce să nu mănânci?

autor Elena Yvette
Data publicării: Data actualizării: 1,9K views
https://yve.ro/wp-content/uploads/2017/08/Mare-ATENŢIE-la-mâncărurile-All-Inclusive-3.jpg

Și românii au dat de gustul vacanţelor All Inclusive. Este mult mai comod să ştii că ai totul inclus şi că nu mai trebuie să îţi faci griji pentru „bugetul” special pentru restaurante.

Un fost bucătar care a lucrat pe litoral ne spune ce anume nu ar trebui să mâncăm atunci când mergem la restaurante cu regim „All Inclusive”.

Mare ATENŢIE la mâncărurile All Inclusive

„Dacă vreţi să mâncaţi o friptură, alegeţi una făcută la tavă sau grătar, nu una cu sos. În fiecare zi rămâne multă mâncare care nu se aruncă. De exemplu, dacă la cină a fost friptură la tavă şi nu s-a consumat toată, a doua zi la prânz carnea se refoloseşte. Se spală carnea, după care i se face un sos proaspăt şi se pune din nou la masă. Nu spun că este stricată, dar nu mai este la fel de proaspătă.
La fel, trebuie să va feriţi de tocătură gen chiftele, musaca sau sarmale. De multe ori, carnea din aceste produse provine din carne rămasă de la masă precedentă, care este tocată şi condimentată.

La musaca, de exemplu, se folosesc cartofii care nu s-au consumat cu o zi înainte. În ceea ce priveşte peştele, de multe ori nu se serveşte ce scrie. De exemplu în loc de şalău se foloseşte pangasius, un peşte foarte ieftin, care este tot alb la culoare. De cele mai multe ori, se face pané, pentru ca oamenii să nu facă diferenţa“, a declarat Mihai Vorcean, fost bucătar pe litoral.

Mare ATENŢIE la mâncărurile All Inclusive 1

Dacă vă imaginaţi că o salată vă va salva, aflaţi că nu este chiar aşa. Salata poate ascunde „surprize”.

„Legumele rămase, de exemplu, la micul dejun nu se aruncă. La fel şi mezelurile, în special şunca. Nici ouăle fierte sau brânza nu sunt aruncate. Toate sunt tăiate bucăţele şi la prânz sau cină sunt servite pe post de salată cu maioneză sau alte sosuri, care maschează faptul că nu mai sunt la fel de proaspete. Trebuie să va feriţi de astfel de preparate, deoarece ingredientele au fost deja servite şi au stat pe masă două ore înainte să fie introduse în salată“, a mai declarat acelaşi bucătar.

Nu doar la mâncare trebuie să aveţi grijă. Şi băuturile care sunt incluse nu sunt chiar naturale şi, de cele mai multe ori, fie că vorbim de sucuri sau vin, acestea provin din prafuri amestecate cu apă…

Mare ATENŢIE la mâncărurile All Inclusive 5

„La All Inclusive şi băutura este gratis. Sucurile sunt de obicei la dozator, pentru că aşa este mai ieftin. Sunt făcute efectiv din praf cu apă, nu este absolut nimic natural în ele, chiar dacă sucul este de portocale. Este, de fapt, cu gust de portocale.
Şi vinul este de proastă calitate şi se cumpără la cutii de 20-25 de litri“, a mai completat Mihai Vorcean.

 

Sursa: adevarul.ro

Abonează-te pe:Yve.ro news
Loading RSS Feed