HomeStiri Mondene Masarea punctului San Yin Jiao, un tratament pentru multe afecţiuni

Masarea punctului San Yin Jiao, un tratament pentru multe afecţiuni

autor Elena Yvette
Data publicării: Data actualizării: 2,3K views
Masarea-punctului-San-Yin-Jiao-un-tratament-pentru-multe-afecţiuni in Stiri Mondene

Pentru medicina tradiţională chinezească şi, mai exact, pentru acupunctură, punctul San Yin Jiao reprezintă un loc important al corpului. Acesta este localizat pe partea interioară a tibiei, la ambele picioare. Una dintre cele mai vechi  tehnici de masaj, care datează din anul 4.000 î. Hr. este reflexoterapia. Pe atunci, această metodă era folosită preponderent în China, iar pacienții nu doar că aveau o stare mult mai bună de sănătate, dar cei care practicau masajul reușeau să le vindece diferite afecțiuni.

Masarea punctului San Yin Jiao, un tratament pentru multe afecţiuni

Mesajul, un remediu pentru femei

Femeile sunt mai predispuse la stres, oboseală cronică şi lipsa somnului, iar aceşti factori îşi pun amprenta pe starea generală de spirit, felul cum arată şi sănătatea lor. Chinezii consideră că masarea punctului San Yin Jiao reprezintă o terapie benefică pentru femei, pentru că le va face să arate şi să se simtă mult mai bine. Maseurii chinezi au descoperit că apăsarea anumitor puncte din corp ajută la circulația sângelui, la detoxifierea anumitor organe, iar astfel de puncte sunt cu sutele în organismul nostru. Un punct în special, denumit San Yin Jiao sau SP6, dacă este stimulat, ajută pacientul să se relaxeze și să doarmă mai bine.

Beneficii ale masajului punctului SP6:

  • Elasticitatea pielii:

Masajul stimulează splina, fapt care ajută la elasticitatea şi sănătatea pielii. Ştiţi şi voi cât este de frumoasă pielea femeilor din China. Ei bine, acum am descoperit explicaţia.

  • Dorinţa sexuală sporită

Masajul punctului San Yin Jiao ajută la rezolvarea problemelor hormonale, la îmbunătăţirea apetitului sexual şi astfel te va ajuta să îţi redobândeşti senzualitatea.

  • Stabilizează tractul gastrointestinal

Masajul ajută la rezolvarea problemelor de balonare, flatulenţă, dar şi problemelor digestive. Presarea punctului va conferi o stare de bine întregului organism şi practic toate funcţiile se vor activa.

  • Activarea ovarelor şi a uterului

Această metodă stimulează activitatea sistemului reproducător, aşa că este utilă femeilor care doresc să rămână însărcinate sau a celor care doresc să aibă o naştere uşoară.

  • Reglarea ciclului menstrual

Masajul punctului San Yin Jiao ajută la reglarea ciclului menstrual şi, în acelaşi timp, poate ajuta la combaterea crampelor menstruale şi a durerii abdominale.

  • Insomnie, stres, anxietate – acestea dispar din viaţa ta

Ajută la curăţarea şi reglarea funcţiei splinei şi a rinichilor, contribuind astfel la îmbunătăţirea sângelui. Rinichii filtrează sângele, iar splina produce celule noi de sânge şi le elimină pe cele vechi şi defecte. De aceea SP6 este un punct vital în presopunctură…

Procedura de masaj

Primul şi probabil cel mai important pas pe care îl aveţi de făcut este localizarea corectă a punctului. Pune patru degete deasupra gleznei, pe partea interioară a piciorului. Punctul ar trebui să fie în dreptul degetului arătător. Pentru a activa acest punct, mai întâi freacă-ți mâinile una de cealaltă până când se încălzesc. Apasă cu putere zona din jurul punctului timp de 30 de secunde, apoi masează-l uşor câteva minute. Nu uita să masezi ambele picioare. Toată procedura nu ar trebui să dureze mai mult de cinci minute şi se poate face în orice moment al zilei, deşi se recomandă să se întâmple seara, pentru a obţine un somn mai odihnitor. Pentru a putea observa rezultate trebuie să repetaţi terapia în fiecare seară timp de cel puţin o lună de zile. Chinezii au încredere în acest remediu, aşa că ar fi bine să cercetăm şi noi ce efecte are asupra corpului nostru.

Abonează-te pe:Yve.ro news
Loading RSS Feed