HomeStiri Mondene Masca de fata cu bicarbonat de sodiu te ajuta sa scapi de pete, riduri si cearcane!

Masca de fata cu bicarbonat de sodiu te ajuta sa scapi de pete, riduri si cearcane!

autor Elena Yvette
Data publicării: Data actualizării: 1,8K views
https://yve.ro/wp-content/uploads/2020/03/Masca-de-fata-cu-bicarbonat-de-sodiu-te-ajuta-sa-scapi-de-pete.jpg

Ce este bicarbonatul de sodiu?

Bicarbonatul de sodiu face parte din categoria compușilor chimici anorganici, făcând parte, la rândul său, din categoria sărurilor. Denumirea științifică a acestuia este hidrogenocarbonat de sodiu.

Ce prorpietăţi are bicarbonatul de sodiu?

Bicarbonatului de sodiu îi sunt recunoscute proprietăţile multiple, mai ales în ceea ce priveşte îngrijirea pielii, toate aceste lucruri fiind dovedite ştiinţific.

Cel mai important lucru este faptul că masca pe bază de bicarbonat de sodiu este 100% naturală, poate fi făcută în casă şi vei uita de toţi banii pe care i-ai dat pe creme.

Aproape toată lumea foloseşte bicarbonat de sodiu, deoarece este extrem de adaptabil. Toată lumea ştie că este minunat în bucătărie, câteodată fiind chiar ingredientul salvator, dar destul de puţine persoane ştiu şi că te poate scăpa de imperfecţiuni, pentru totdeauna.

Care sunt ingredientele de care avem nevoie?

Pentru ca rezulaltul să fe unul foarte bun şi a oţine exact ceea ce vă doriţi, trebuie să fiţi extrem de atente la ingredientele pe care le veţi folosi.

Nu este indicat să vă abateţi de la lista pe care am să v-o prezint, deoarece orice schimbare făcută poate cauza mici probleme ale tenului, iar efectul obţinut va fi departe de cel dorit.

Aşadar, aveţi nevoie de următoarele ingrediente:

  1. O linguriţă de bicarbonat de sodiu;
  2. O dischetă demachiantă;
  3. O ceaşcă plină cu apă fierbinte sau cu ceai de muşeţel, după caz.

Cum se prepară masca de faţă?

Trebuie să adăugaţi o linguriţă de bicarbonat de sodiu în ceaşca plină cu apă fierbinte sau cu ceai de muşeţel şi amestecaţi foarte bine, până când compoziţia devină omogenă.

Apoi, luaţi o dischetă demachiantă şi înmuiaţi-o în ceaşcă. Discheta o puteţi pune ori sub ochi, ori o puteţi aplica pe zonele cu probleme.

Trebuie să o lăsaţi să acţioneze circa 10-15 minute, după care clătiţi foarte bine cu apă caldă. Nu vă ştergeţi pe faţă, ci, prin tapotare, ştergeţi apa de pe faţă. La final, trebuie să vă daţi cu o cremă hidratantă, deoarece bicarbonatul de sodiu vă usucă pielea.

Alte beneficii pe care le are bicarbonatul de sodiu

Aşa cum am spus şi mai sus, bicarbonatul de sodiu este foarte folosit, având o multitudine de întrebuinţări. Aşadar, haideţi să le vedem şi pe restul:

  1. Curăţarea tenului

Impurităţile la care este expus tenul în fiecare zi îi provoacă acestuia multe probleme, iar bicarbonatul ajută la curăţarea acestuia în profunzime. Impurităţile pătrund în epiderma noastră, iar aceasta se umple de tot felul de lucruri care ne afectează tenul. Bicarbonatul exfoliază foarte bine, eliminând toate impurităţile din pielea noastră.

  1. Luptă cu acneea

Sebumul poate fi reglat cu ajutorul măştilor pe bază de bicrabonat de sodiu, acesta având şi proprietăţi dezinfectante.

Mare atenţie! Nu folosiţi bicarbonatul de sodiu singur, ci trebuie folosit în combinaţie cu zeamă de lămâie.

  1. Hidratarea tenului

Bineînţeles că bicarbonatul va usca faţa, însă, în combinaţie cu mierea, va avea un efect minunat. Acizii graşi şi vitaminele vor stimula metabolismul celular.

De asemenea, PH-ul se echilibrează, deoarece bicarbonatul este un compus amfoteric, ceea ce înseamnă că poate avea rolul de bază, dar şi de acid.

Este antiinflamator, dar şi antiseptic şi nu se recomandă persoanelor care au deja tenul uscat şi sensibil, deoarece le va usca tenul şi mai tare. Va provoca mici iritații, dar și mâncărimi, efecte ce vor fi total neplăcute pentru tenul vostru…

Așadar, dacă aveți un ten cu imperfecțiuni, normal, gras sau mixt, masca pe bază de bicarbonat de sodiu este perfectă pentru a avea un ten curat. Țineți minte însă să nu o folosiți dacă tenul vostru este unul uscat, deoarece îl va usca și mai tare.

Abonează-te pe:Yve.ro news
Loading RSS Feed