Home Stiri Mesajele ascunse din visele tale

Mesajele ascunse din visele tale

autor Elena Yvette
402 vizualizari

Organismul nostru are două structuri: partea conştientă şi partea subconştientă. În momentul în care dormim, prima se odihneşte, iar a doua rămâne trează, generând visele sau coşmarurile noastre.

Oamenii de ştiinţă au încercat să descopere semnificaţia acestora, iar lista de mai jos te poate ajuta să îţi dai seama ce încearcă organismul tău să îţi transmită.

  • VIOLENŢA ÎN CADRUL VISELOR ESTE UN SEMNAL CE NU TREBUIE NEGLIJAT

Faptul că ai destul de des parte de vise violente reprezintă, conform cercetătorilor, o tulburare neurodegenerativă, ca, de exemplu, boala Parkinson sau chiar demenţă. Prin urmare, dacă observi aceste semne, nu ezita să mergi la un control neurologic.

  • CEI CARE DUC O VIAŢĂ DE NOAPTE ACTIVĂ AU CEL MAI DES COŞMARURI

Această afirmaţie este dovedită ştiinţific prin faptul că, în momentul în care ne trezim mai târziu, hormonul stresului, cortizolul, este eliberat în cantităţi mai mari dimineaţa, atunci când ar trebui să ne trezim, dar dacă somnul continuă, acesta este factorul declanşator al coşmarurilor.

  • VISELE POT FI CONTROLATE

Conform unor psihologi de la Universitatea Grant MacEwan din Canada, visele pot fi controlate în cazul în care îţi doreşti acest lucru, ele devenind astfel vise lucide, în care tu eşti responsabil de ceea ce se întâmplă şi ai control deplin asupra tuturor acţiunilor, personajelor şi detaliilor. Lucrul acesta este, oarecum, asemănător cu realitatea fizică a stării de veghe…

  • CE ANUME GENEREAZĂ VISELE?

Principala cauză care generează visele este încă necunoscută pentru oamenii de ştiinţă. Totuşi, Sigmund Freud a lansat o ipoteză conform căreia visele nu sunt altceva decât îndepliniri ale dorinţelor din realitate. O altă teorie vine din partea unor cercetători de la Harvard, iar conform acestora, visele reprezintă o scăpare de problemele din lumea fizică.

O persoană din trei are PARAZIȚI! Ușor de verificat! Doar ridică brațul și...

Obezitatea este dușman! Ai nevoie de asta pentru a pierde 10 kg în 1 lună...

În interiorul fiecărei persoane cu papiloame, se înmulțesc helminți care îi mănâncă.

A scăpat de durerea coloanei vertebrale în 13 secunde

Uite! Slăbim fără diete! Pierzi 10 kg într-o lună, dacă înainte de culcare...

Un parazit periculos cauzează papiloame pe corp! Totuși, el poate fi distrus

Citește și:

YVE.ro foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Accept Cookies