Home Stiri Mihaela Bilic a decis să vorbească despre mitul celor doi litri de apă pe zi

Mihaela Bilic a decis să vorbească despre mitul celor doi litri de apă pe zi

autor Elena Yvette
Data publicării: Data actualizării: 1k views 2 minute timp de citit

Mihaela Bilic s-a hotărât să „dărâme” mitul celor doi litri de apă pe zi despre care se presupune că ar trebui să fie băuți de noi toți. Medicul nutriționist declară mai multe despre acest lucru și ne demonstrează faptul că ceea ce se spune reprezintă doar o legendă.

„Deși se spune că trebuie să bem zilnic minim 2 litri de lichide, asta nu înseamnă că trebuie să ne forțăm să bem apă. Bineînțeles că e bine să fii hidratat, să bei suficientă apă. Dar de aici până la a te forța zilnic să înghiți 2 litri de apă ca atare, chiar dacă nu simți nevoia, e un lucru greșit înțeles.

Sunt persoane cărora nu le e niciodată sete, care nu transpiră, al căror metabolism e «zgârcit» cu pierderea de lichide. Dacă o astfel de persoană se obligă să bea 2 litri de apă zilnic se va simți umflat, infiltrat, iar rinichii trebuie să facă un efort ca să elimine un exces de lichide pe care organismul nu l-a solicitat.

Pe de altă parte toate alimentele (cu excepția uleiului) conțin apă în proporții diferite, fructele și legumele fiind fruntașe. Așa că dacă mănânci ciorbă, bei lapte sau iaurt, consumi fructe, legume, cafea, ceai, înghețată, vei avea suficiente surse de lichide în dietă. Mai adăugați la asta 2-3 pahare de apă, măcar câte unul la fiecare masă și ați făcut suma.

Recomandarea cu 2 litri de lichide include și alimentele consumate în acea zi, așa că nu vă învinovățiți dacă nu beți multă apă, ca atare. Ce-i prea mult strică, chiar și dacă e vorba de apă”, a scris medicul nutriționist Mihaela Bilic pe pagina personală de Facebook.

Medicul nutriționist a început să fie din ce în ce mai activ pe rețelele de socializare și primește tot mai multe mulțumiri din partea celor care aplică numeroasele sfaturi venite din partea sa…

Abonează-te pe:Yve.ro news

Citește și:

YVE.ro foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Accept Cookies