Home Stiri Mihaela Bilic vorbește despre motivele pentru care uneori nu reușim să slăbim

Mihaela Bilic vorbește despre motivele pentru care uneori nu reușim să slăbim

autor Elena Yvette
621 vizualizari

Oricâte kilograme am avea, mereu simțim nevoia de a face ceva pentru a mai slăbi puțin însă nu întotdeauna reușim acest lucru.

Nutriționistul Mihaela Bilic ne vorbește despre motivele pentru care nu reușim să slăbim.

„Până în anii ’90 se credea despre țesutul adipos că e grăsime și atât. Kilogramele în plus erau văzute ca o lipsă de atenție/voință, iar îndepărtarea lor era obiectivul oricărei diete. Se slăbește cu dieta, nu e niciun secret aici. Ce te faci însă când vrei s-o ții și nu poți. Pentru că organismul tău se opune, țipă de foame, protestează.

Celula adipoasă secretă hormoni, deci joaca de-a slăbitul dă peste cap echilibrul endocrin, de la tiroidă la insulină. Celula grasă secretă estrogen, un hormon sexual feminin care stimulează îngrășarea. Cum? Scăzând arderile metabolice și activitatea tiroidei. Ca urmare, kilogramele în plus duc la o hipotiroidie subclinică.

Grăsimea este rezistentă la acțiunea insulinei, hormonul responsabil de menținerea glicemiei. Când există grăsime pe abdomen insulina devine ineficientă, pancreasul are impresia că e nevoie de mai multă insulină în sânge și secretă suplimentar. Se ajunge astfel la hiperinsulinism, adică un exces de insulină în sânge care nu face altceva decât să favorizeze și mai tare transformarea caloriilor în grăsime de depozit.

Odată cu înaintarea în vârstă și cu acumularea de greutate, o enzimă numită aromatază se secretă în cantități din ce în ce mai mari, determinând conversia testosteronului în estrogen. Aromataza este vinovata îngrășării și la bărbați și la femeile la menopauză. Și relația inversă e valabilă, când slăbim foarte mult scade nivelul de estrogen și pot apărea dereglări grave ale ciclului menstrual. Estrogenii și insulina joacă un rol păgubos în cazul persoanelor cu exces ponderal, cu cât ai mai multă grăsime, cu atât metabolismul tău e mai lent și te îngrași din orice. Și da, slăbitul e ineficient și necesită eforturi mari. E dincolo de voință, doar perseverența pe termen lung dă rezultate, ca să reușiți să slăbiți trebuie să nu vă pierdeți răbdarea, dieta va funcționa, dar greu”, a scris Mihaela Bilic pe o rețea de socializare…

O persoană din trei are PARAZIȚI! Ușor de verificat! Doar ridică brațul și...

Obezitatea este dușman! Ai nevoie de asta pentru a pierde 10 kg în 1 lună...

În interiorul fiecărei persoane cu papiloame, se înmulțesc helminți care îi mănâncă.

A scăpat de durerea coloanei vertebrale în 13 secunde

Uite! Slăbim fără diete! Pierzi 10 kg într-o lună, dacă înainte de culcare...

Un parazit periculos cauzează papiloame pe corp! Totuși, el poate fi distrus

Citește și:

YVE.ro foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Accept Cookies