HomeStiri Mondene Mihai Bendeac, despre strângerea de fonduri pentru Cuminţenia Pământului: “Brâncuşi e al francezilor. Pentru că îl merită!”

Mihai Bendeac, despre strângerea de fonduri pentru Cuminţenia Pământului: “Brâncuşi e al francezilor. Pentru că îl merită!”

autor Elena Yvette
Data publicării: Data actualizării: 679 views
img-1 in Stiri Mondene

Având în vedere eforturile statului român de a strânge fonduri pentru achiziționarea sculpturii lui Brâncuși, Mihai Bendeac a postat pe contul de Facebook un mesaj în care declară că nu va dona pentru Cumințenia Pământului.

img

Revoltat de campania realizată pentru Cumințenia Pământului, Mihai Bendeac a expus motivele pentru care opera lui Brâncuși nu ar trebui să ajungă în România.

„NU DONEZ NIMIC pentru «Cuminţenia Pământului». Mi se pare greţoasă chestia asta cu «Brâncuşi e al meu, al nostru etc.»

Brâncuşi, dacă ar fi rămas în România, nu ar fi reprezentat nici 10% din ce reprezintă acum. Brâncuşi e al francezilor. Pentru că îl merită. Nu o spun eu. A spus-o Brâncuşi.

Şi-atunci, nu e de porc să ne fălim cu ceva ce nu e al nostru? De ce e român? Că s-a născut aici? Zona geografică în care te naşti este o întâmplare. Pentru el, a fost un ghinion. Pe care l-a îndreptat, plecând.   Decât să strângem bani ca să ne minţim, mai bine strângem bani ca să ne păstrăm «brâncuşii» de azi, că-i mănâncă ploşniţele prin căminele studenţeşti…“

Sursa foto: a1.ro

Abonează-te pe:Yve.ro news
Loading RSS Feed