Mirela Vaida, acuze grave la adresa guvernanților: „Toată lipsa voastră de competență”

Share

Mirela Vaida a răbufnit în mediul online, după ce copiii ei au fost nevoiți să înceapă orele în mod online. Prezentatoarea nu este de acord cu modul în care au fost luate aceste decizii și a condamnat guvernanții care au stabilit modalitatea de începere a cursurilor.

Domnilor guvernanți, de ce vă răzbunați pe copiii noștri? De ce unii încep școala fizic, de mâine, iar alții rămân acasă, în online, cu ochii mijiți în calculator sau laptop (dacă le au și pe astea, că știm că mulți copii defavorizați nu au nici măcar curent electric), de ce ne faceți victime colaterale pe noi, părinții și copiii noștri? Dacă unele cadre didactice s-au vaccinat sau nu este fix alegerea lor! Fiecare e stăpân pe viața și pe corpul lui! Vă spune una care s-a vaccinat și cu doza a treia, dar care nu îi judecă pe cei ce n-au făcut-o! Ce legătură are asta cu procesul de educare și de învățare?

Cu ce au greșit niște copii care, fix acum, învață deprinderile și motivațiile mersului la școală? Cum îi explic eu copilului meu de șase și celuilalt de cinci ani că el nu merge mâine la școală, dar vecinul lui merge? Ce să fac? Să dau vina pe învățător sau educator? Să îl fac dușmanul copilului? Să îi zic că, din cauza lui, copilul meu nu va învăța să scrie sau să citească și nu își va vedea colegii?

Este obligatorie vaccinarea? Nu! Atunci, de ce folosești aceste măsuri de pedeapsă asupra noastră, cadre didactice, părinți și copii? De ce nu ați anunțat aceste măsuri în urmă cu două săptămâni, înainte de vacanță, astfel încât cine voia să se vaccineze dintre cadrele didactice să aibă și timp să o facă? N-ați vrut decât să aruncați pisica neagră în comunitatea părinți-școală, să ne spălăm noi pe cap cu ceea ce n-ați fost în stare să reglementați într-un an și jumătate! Nu v-ați asumat nicio decizie și ne-ați lăsat pe noi să ne războim cu nevaccinații din școli!

Domnilor, aveți pe conștiință o întreagă generație de elevi care nu a înțeles nimic din ultimii doi ani! În unele localități cu indice de 15 la mie, începe școala fizic, de exemplu, iar, în localități cu opt la mie, se stă acasă pentru că nu s-au vaccinat încă două sau trei cadre didactice dintr-o școală comunală! Este normal? Este logic? Este moral? Și pentru ce perioadă va funcționa această hotărâre de Guvern? Vă întreb ca un părinte, fiică de cadru didactic vaccinat, și el, cu doza trei, dar care se gândește doar la asta: cu ce au greșit copiii noștri, ca să plătească pentru toată lipsa voastră de competență?”, a scria Mirela Vaida pe pagina sa de Instagram…

Sursa


Share
Abonează-te pe:Yve.ro news