Home Stiri Mister elucidat! Ce se întâmplă în corpul nostru atunci când iubim

Mister elucidat! Ce se întâmplă în corpul nostru atunci când iubim

autor Elena Yvette
384 vizualizari

Iată ce se întâmplă în mintea ta cu adevărat atunci când iubirea a pus stăpânire pe tine!
Rezultatele „studiilor” din domeniu sunt următoarele:

1. Iubirea și atracția fizică nu se bat cap în cap
Un creier care a fost scanat în timp real a arătat faptul că atracția fizică se manifestă în zona creierului numită „zona recompensei”, iubirea fiind într-o zonă total diferită, acea zonă care este corespunzătoare empatiei și compasiunii. Așadar, putem iubi fără a dori!

2. Iubirea – drogul care creează dependență
Sentimentele puternice pe care le trăim sunt stocate în creier cu ajutorul acelorași resurse neuronale prin intermediul cărora o persoană ajunge să fie dependentă de un anumit drog. Ce se întâmplă, de fapt? Creierul nostru devine conștient de euforia care o simțim, asemenea unei dependențe, iar datorită dorinței puternice pe care o manifestăm, aceasta rămâne stocată pe o perioadă lungă de timp.

3. Când iubim, „aruncăm” logica pe fereastră
Atunci când suntem cu adevărat îndrăgostite de cineva, creierul nostru ne împiedică abilitatea de a lua decizii logice.

Din cauza sentimentelor intense pe care le trăim, zona responsabilă de această gândire logică (zona frontală răspunzătoare de funcțiile executive), pune un fel de frână, iar acest lucru nu mai lasă loc unei gândiri logice.

4. Din punct de vedere fizic, dragostea ne doare
Dacă ai avut parte de un refuz, cu siguranță ai prins ideea!
Un refuz primit într-o perioadă mai puțin bună din viața noastră generează semnale puternice în acea parte a creierului care este responsabilă cu durerea fizică pe care o simțim.

5. Când ești iubită, ești mai fericită
Odată ce suntem îndrăgostite, nivelul nostru de dopamină începe să crească, acest neurotransmițător alimentându-ne zonele creierului unde sunt direcționate plăcerile pe care le simțim.
Odată îndrăgostite, avem o stare continuă de plăcere și, de aceea, avem obiceiul de a spune că avem parte de o fericire neîntreruptă.

6. Iubirea este sănătate curată
O plimbare cu partenerul tău de mână sub clar de lună este cel mai bun medicament antistres. Din acest punct de vedere, iubirea asigură un nivel al tensiunii potrivit, elimină durerile fizice și este un bun ajutor pentru sănătatea ta.

Apropierea fizică față de partener declanșează procesul de eliminare a serotoninei în organism, această substanță fiind renumitul „hormon al fericirii”…

7. Iubirea ne conferă siguranță
Lucru demonstrat! Atunci când iubim, partea creierului care stochează frica și emoțiile negative este dezactivată complet. Astfel, noi se simțim mereu în siguranță alături de persoana iubită și avem impresia că nimeni și nimic nu ne poate face rău.

Citește și:

YVE.ro foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Accept Cookies